Luksus-Spejderen deler ud af sine erfaringer: Grejet til den perfekte vandretur

Jonathan Møller er en selvudnævnt “Luksus Spejder”. Han meldte sig ind i spejderkorpset ret sent – som 22 årig – og var allerede blevet ret forvænt når det kom til et gode liv:

“Jeg havde haft fast arbejde i 4 år på det tidspunkt, og tjente ganske godt. Jeg havde købt mig en rigtig lækker madras, der formede sig perfekt efter min ryg. Jeg kværnede selv min kaffe om morgenen så den var helt frisk. Jeg var langt fra millionær, men jeg lod mig selv smage lidt på luksus’en”

Det var derfor noget af en omvæltning for Jonathan, at skulle ud og sove under åben himmel og uden memory foam til at gøre natten behagelig. Jonathan er dog ikke typen der bakker ned fra udfordringer, så han blev holdt i. Han var dog ikke klar til at overgive sig til de traditionelle spejder-metoder:

“Jeg havde ikke i sinde at give op, men kunne samtidig heller ikke blive ved på den måde. Jeg har brug for luksus i mit liv, og der måtte være en måde at kombinere de fede spejderoplevelser med den rare luksus-fornemmelse…”

Det var med afsæt i den drøm, at Jonathan begyndte at eksperimentere. Der blev kigget lidt skævt til ham over lejrbålets flammer, når han sad og arbejdede med alt muligt ikke-specielt-nødvendigt-for-overlevelse grej. Efter at have prøvet lidt af hvert, kom Jonathan frem til at disse ting er dem, der gør lejrturen ganske behagelig, også selvom man er lidt af et luksus-dyr:

 

God Varm Kaffe

Jeg ELSKER kaffe! Det samme gør mange andre spejdere, der også har brug for det ekstra kick til at komme ud af soveposen i de tidlige morgentimer, hvor solen endnu ikke har varmet omgivelserne op. For mange spejdere består morgenmaden af en kop instant coffee i et engangskrus. Det kan jeg dog ikke leve med! Med en lille manuel kaffekværn og et termokrus i rustfrit stål, får man faktisk en rigtig lækker luksus-oplevelse i form af velsmagende kaffe der holder sig varm til den er drukket.

 

Dejlig Blød Madras

Det er velkendt, at det traditionelle liggeunderlag ikke giver nær den samme komfort som den dejlige seng hjemme i soveværelset. På de første ture smed jeg en boxmadras ind i bagagerummet på bilen, men det var ikke altid lige praktisk. Nu om dage findes der faktisk ganske behagelige selvoppustelige liggerunderlag, som ikke tager alverdens plads og fint kan passe bag på rygsækken. Hvis du ikke skal gå alt for meget rundt, kan en god tyk luftmadras og pumpe også sagtens pakkes ned, og så er du garanteret en god søvn hele natten!

 

Strøm på Farten

Spejdere er fulgt med tiden, så de har skam smartphones. Den store udfordring på de lange ture er, at holde strøm på sådan en fætter – de fleste telefoner nu om dage holder end ikke en hel dag. Det har fået mange spejdere til at tage en gammel telefon med sig på tur, da en klassiske Nokia 3310 gerne holder hele ugen ud. Hvis man, ligesom jeg, gerne vil holde fast i al den luksus og de muligheder en moderne smartphone giver, så er tricket at have strøm med på farten. En god powerbank vejer ikke alverden i rygsækken, og kan sagtens give strøm nok til en 3-4 dage. På lange ture kan man overveje at tage de små solceller med, der kan foldes ud i lejren eller smides bag på rygsækken.

Pin It

Related Posts