Drømmerejsen til halv pris – Sådan gør du

For rigtig mange danskere fylder ferier meget i tankerne i løbet af året – især sommerferien. Man glæder sig til ferien begynder, tæller dagene og tror og håber, at dette års ferie bliver mere fantastisk end nogensinde før. Men mange vil gerne være ude i god tid for at booke drømmerejsen og finde rejsen til den allerbedste pris, så der er overskud på kontoen til ekstra feriesjov. Det med at være ude i god tid, kan dog være lidt svært at overskue, da rejsemarkedet nu rummer talrige muligheder, man kan vælge imellem.

Charterrejse vs. rutefly

En kendt og tryg rejsemulighed er charterferien, som bestilles via et charterselskab. Dette har mange fordele, bl.a. guider på destinationen, der kan tilkøbes udflugter, der tilbydes transport til og fra lufthavnen og mange andre ting, som gør rejsen behagelig og nem. Hvis man bor i nærheden af København, kan man også med fordel booke rejsen via et charterselskab i Sverige, som ofte tilbyder afrejse fra København – der kan være en del penge at spare. Men der er i dag flere alternativer til den trygge og traditionelle charterferie, hvor man ikke bare opnår større fleksibilitet men også tit en billigere pris på drømmerejsen. Man kan f.eks. ofte købe en pakkerejse med rutefly inkl. lejlighed eller hotel til destinationen. Der er en vigtig fordel ved rutefly og det er, at du selv kan bestemme det præcise antal dage, din rejse varer f.eks. 9 eller 12 dage, hvorimod charterrejser typisk er på 7 eller 14 dage. Der er også den mulighed, at man selv bestiller sit ophold via f.eks. en hotelsøgemaskine, men så køber flybilletten hos et charter- eller flyselskab. Hvis nogle i familien foretrækker storbyferie og andre foretrækker sol- og badeferie, kan dette også sagtens tilfredsstilles.

Adskillige storbyer som f.eks. Sydney, Nice, Rom og Barcelona har dejlige strande tæt på byen og nogle endda strande i selve byen. Endnu en fordel ved at rejse med rutefly er, at man ofte kan få meget billige flybilletter med lavprisselskaberne til disse destinationer.

Denne artikel har til formål at hjælpe alle, der gerne vil have gode råd til, hvordan deres drømmerejse til halv pris bliver en realitet. Nedenfor er en guide til hvornår man skal bestille rejsen, hvordan man får flybilletten til halv pris, hvordan man kan bo bedre og billigere, hvordan man kan få professionel hjælp til at skræddersy drømmerejsen og så den nok allerbilligste måde at rejse mod drømmedestinationen på, hvis man har lidt is i maven: Afbudsrejser. Desuden er her gode råd at hente i forhold til at finde den perfekte drømmerejse til halv pris og desuden spare penge på ferien. Til sidst i artiklen er der en oversigt over hjemmesider, der sammenligner priser på rejser samt en oversigt over dealsites, hvor man kan se og købe forskellige rejser til en rigtig god pris.

Hvornår skal man bestille rejsen og flybilletterne

Det vigtigste er at bestille rejsen i god tid, så man får lige præcis den drømmerejse, man ønsker. Hvis man bestiller i god tid er udvalget størst og man kan få lige den feriebolig man ønsker til en fin pris. Hvis man kan rejse uden for skolernes ferie i f.eks. marts, maj eller september i stedet for juli, er der mange penge at spare. Hvis man kan rejse i ugen før og efter påske-, sommer-, vinter- og efterårsferien, kan man ofte spare 50 %. Et andet godt råd er at købe rejsen mindst en måned før tid, da prisen på rejser ligger nogenlunde konstant til og med en måned før afrejse, men derefter ryger prisen helt til vejrs.

Ved at benytte en rejsesøgemaskine kan man få et godt overblik over de billigste priser i markedet på drømmerejsen og samtidig spare tid og penge. Her bliver priser på flybilletter fra flyselskaber og rejsebureauer sammenlignet, og dette hjælper med til at finde den billigste pris. Man kan også sammenligne priser mellem charterrejser og pakkerejser med rutefly. Det er også billigt at flyve med lavprisselskaberne, f.eks. Norweigian, easyJet og Ryanair, men husk at lægge mærke til gebyrerne, da mange billige selskaber ofte har flere dyre gebyrer, der først bliver tilføjet lige inden, man skal betale for drømmerejsen.

Hvordan kan man bo bedre og billigere

Hvis man har betalt det halve for hotelværelset betyder det ikke, at man sover dårligere, end hvis man havde betalt fuld pris for det. Prisen på det samme hotelværelse kan variere fra at koste 600 kr hos en rejseagent og 1200 kr hos en anden. Derfor kan det betale sig at sammenligne priserne inden man booker hotel. Man kan sammenligne priser adskillige steder, bl.a. på momondohotels.com eller hotels.com. Man kan derfor spare tusindvis af kroner på det samme hotelværelse, hvis man undersøger priser på forhånd. Når der søges efter hoteller på en søgemaskine, er det en rigtig god idé at være specifik i sin søgning, så der kun kommer få og gode resultater frem. Man skal derfor gøre op med sig selv, hvilke krav til hotellet man har. Vil man bo tæt på stranden eller kun have 3 km til centrum? Skal hotellet have mindst 3 stjerner og morgenmad inkluderet. Men vær realistisk i forhold til, hvad hotellet har at byde på ud over det sædvanlige: Får du brugt det fitnesscenter, de tilbyder oven i prisen? Hvis ikke så kan pengene spares og der kan vælges et hotel, der er lige så godt, men uden den ydelse og til en billigere penge. Ofte kan man på hjemmesiderne også søge i et bestemt prisinterval, der matcher ens budget.

En anden vigtig ting ved hotelopholdet er, at tjekke hvad der præcis er inkluderet, så man kan sammenligne hotellerne med hinanden. Et hotel der er billigt, men som ikke inkluderer morgenmad kan ofte blive dyrere end et hotel, hvor morgenmad er inkluderet. Få desuden styr på om der er gratis parkering, eller om der er omkostninger forbundet med det.

Hvis man vil have mere plads for sine penge, kunne det være et rigtig godt alternativ at leje en lejlighed i stedet for et hotelværelse, og der er ofte også lidt penge at spare der.

Da det er dyrt at bo centralt i en storby, kan der spares mange penge ved at bo lidt uden for byens centrum og så transportere sig fra hotellet eller lejligheden via offentlig transport til centrum.

Hvordan kan man få professionel hjælp til at skræddersy en rejse?

Uanset om drømmerejsen går til Sydney, Thailand eller f.eks. Bali kan rejseselskaber, der er specialiseret i individuelle rejser, skræddersy en rejse efter kundernes ønsker. Når man har fundet drømmedestinationen, bestemmer man selv det hele. Hvordan hotellet skal være og om der er en bestemt storby man vil se på vejen, så siger man bare til. Hvis man vil have sådanne tilbud kan man kontakte de forskellige bureauer og jo mere præcis man er i forhold til beskrivelsen af drømmedestinationen, budget, hotelkrav mm., jo bedre et tilbud kan man få. Bureauer der laver individuelle rejser er hjemmesider som: fdm-travel.dk, toptours.dk og profilrejser.dk.

Afbudsrejser

Tag chancen og hav lidt is i maven – vælg en afbudsrejse hvis du vil have den billigste rejse, og du ikke har et absolut krav om at rejse til en bestemt destination (eller måske drømmer om at komme billigt til spændende nye steder). Tæt på afrejse kan der være mange penge at spare, men afhængig af udbud og efterspørgsel, kan det også gå den modsatte vej. Man taler om specificerede eller uspecificerede afbudsrejser, hvor en specificeret rejse betyder, at man ved hvad man får, hvor med en udspecificeret rejse, ved man det ikke. Man kan havne på et billigt hotel eller komme til at bo på et 4-stjernet hotel. Så hvis man har børn eller er et par der gerne vil have fred og ro, er det en fordel at tage den specificerede afbudsrejse. Vær opmærksom på, at priserne på afbudsrejser stiger når vejret er dårligt, og når solen skinner i Danmark er de typisk rigtig billige, og så er det om at slå til. Afbudsrejser kan bestilles mange steder som f.eks. afbudsrejser.dk, travelmarket.dk og startour.dk.

Gode råd til at spare penge på og inden rejsen

Drømmerejse kan ofte gøres billigere, hvis man er åben over for valg af en alternativ lufthavn end den, som er tættest på. Så tjek forskellige afrejsestationer, rejs f.eks. fra Malmø eller Hamborg og land i en mindre lufthavn et stykke fra drømmedestinationen. Husk at tage prisen for transport til og fra lufthavnen samt parkering med i de økonomiske overvejelser. Man kan spare mange penge ved at vælge All-inclusive, hvor alle måltider og oftest alle drikkevarer allerede er inkluderet i rejsens pris. Så bliver der mere styr på feriebudgettet, og man får en afslappende ferie, hvor man ikke skal ud og finde steder, ofte halvdyre restauranter og caféer, hvor man skal spise hver dag.

Hjemmesider der sammenligner rejse priser

Travelmarket.dk – foruden sammenligning af priser kan man også følge prisudviklingen på en charter- eller afbudsrejse. Ved at oprette en ”prisagent” kan man dagligt følge prisudviklingen på ens drømmedestination i den periode, hvor man har mulighed for at rejse. Kort sagt får man sin egen personlige rejseside og en daglig mail med de opdaterede priser i en praktisk samlet oversigt. Man finder også afbudsrejser på travelmarket. Momondo.com – en dansk side som flere gange er blevet kåret som den bedste rejsesøgemaskine. Viviro.com – En side der tydeligt viser, hvem der sælger flybilletter billigst, og der medregnes obligatoriske bestillingsgebyrer i den pris, de viser. De søger de billige børnepriser og angiver tydeligt, om der er ekstragebyrer for bagage el. lign.

Dealsites med rejser

Dealsites går ud på, at man kan købe ting der er billigere end normalt, da firmaer som rejsebureauer gerne vil sælge de billetter, de har tilbage til en billigere penge, så de får fyldt flyet op. Man kan derfor være heldig i mange tilfælde at finde sin drømmerejse til halv pris, og hvor det hele er betalt for få tusinde kroner. Ved at spare penge på rejser har man råd til flere rejser og kan derved få opfyldt drømmen om at besøge mange forskellige lande og byer. Men der er nogle ting man misser ved at købe gennem et dealsite og det er, at man ofte ikke rejser og bor så luksuriøst og ofte kan man heller ikke komme til verdens mest populære områder. Et dealsite er ikke et rejsekatalog der byder på alverdens rejser men kun nogle udvalgte rejsemål. Men man kan altid kigge og håbe at finde sin drømmerejse på et dealsite – for lige pludselig kan den være der. Eksempler på dealsites er: Takeoffer.dk, sweetdeal.dk, travelbird.dk, bownty.dk.

Du er måske studerende lige nu og har ikke råd, men næste år kunne du jo tage en sabbatår rejse for dig selv.

Pin It

Related Posts