5 ting du ikke vidste om dine tarme

Har du tarme med charme eller har du bare luft i tarmene? Det er ikke alle der bryder sig om at vide hvordan deres tarme virker. De synes det er ulækkert. Der er også mange der ikke kan få nok at vide om hvordan kroppen virker.
Her er fem ting du ikke ved om dine tarme:
balance-i-fordoejelsen

Tolvfingertarmen

Tolvfingertarmen har sit navn fordi den er præcis lige så lang som tolv fingre lagt ved siden af hinanden. Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvordan man har fundet ud af det. Alle fingre er ikke lige brede. Vi har kun ti fingre hver og det er svært at måle sin egen tarm med sine egne fingre. En læge må nødvendigvis have målt tarmen med sine egne fingre. Men han ville mangle to fingre som en assistent sikker har bidraget med. Ja, det kan man bruge meget tid på at tænke over.

Endetarmen

Ca. 10 oppe i endetarmen er der et punkt der er psykisk stimulerende. Det skulle være godt at massere ved psykiske lidelser. Nej, det er ikke nødvendigt at massere punktet direkte. Det er muligt at nå punktet gennem zoneterapi og akupunktur. Punktet hedder Olesens punkt og siges at være fundet ved et tilfælde. Igen må jeg undre mig. Hvordan fandt Hr. Olesen helt tilfældigt et punkt 10 cm oppe i endetarmen?

Parasitter i tarmen

Omkring 25 % af os har parasitter i tarmen. De skyldes dårlige spisevaner og sløset hygiejne. Fx har næsten alle svin ganske mange parasitter i tarmene. Alligevel er svinekød noget af det vi spiser mest af. Parasitter kan sprede sig ved at gnave sig gennem kroppen væv. Måske du skulle overveje en udrensning? Just in case.

Fodboldbane i kroppen

elefantHvis man måler hele tarmens overfladeareal vil det svare til en hel fodboldbane. Du kan altså dække en hel fodboldbane med din tarm. Bizart men sandt.

Elefanter i tarmen

Når du er 70 år har du spist så meget mad at det svarer til at seks elefanter og to blåhvaler har været igennem dine tarme.

Som en lille bonus får du også lige et par sjove hurtige fakta om tarmen:

  • Din tarm er 8 meter lang.
  • Det tager et døgn for din mad at komme fra mund til endetarm.
  • En sund tarm styrker dit immunforsvar.
  • Din tarmflora består af 500 forskellige bakterier og mikroorganismer.
  • Tarmfloraen vejer omkring tre kilo.
  • En tarm der er ude af balance kan give hudproblemer og træthed.

 

Pin It

Related Posts