Lån penge

Lån trods RKI – hvilke muligheder har jeg?

Står du registreret i RKI, og oplever pengemangel eller ønsker at gøre din gæld billigere? Så kan det være fristende at optage et nyt lån. Det er dog ikke altid den bedste idé. Der er begrænsede muligheder for at låne penge, hvis du står registreret i RKI. Mange lånefirmaer godkender ikke RKI registranter, men der er en lille gruppe, der gør. Som registrant i RKI har du også et par andre muligheder for at låne penge. Blandt af familie eller venner. Her i artiklen gennemgår vi nogle af de lånemuligheder du har, hvis du står registreret i RKI. Vi kommer også ind på, hvorvidt det er en god idé overhoved at låne penge.

 

Er det en god idé at låne penge trods RKI?

Som udgangspunkt bør du altid holde dig fra at låne penge, hvis du er registreret i RKI. For det første bliver lånene dyrere. Det kræver nemlig en langt større risikovillighed fra låneudbyderne at låne penge ud, da du jo i forvejen har vist, at du ikke er den bedste betaler. De højere renter og gebyrer bør også være det, der afholder dig fra at låne penge, hvis du står i RKI. Det kan hurtigt blive dyrt, og når du i forvejen skal betale af på anden gæld, kan det være let at få kørt økonomien ud på et sidespor. Derfor anbefales det også, at du altid får betalt din nuværende gæld ud, før du stifter ny gæld.

 

Samlelån – hvis du skal låne penge

Har du meget klatgæld, kan det give mening at få lavet et samlelån. Ved et samlelån låner du et beløb til at betale alt din resterende gæld ud, hvor du efterfølgende kun skal betale af på et lån. Det er langt mere overskueligt, og mange har det bedre med kun at have en kreditor. Ofte er det også muligt at få lavet en lukrativ aftale – enten i banken eller hos private låneudbydere. Et samlelån skal du selvfølgelig kun tage, hvis vilkårene er bedre end dine nuværende. Ellers bliver din gæld blot dyrere for dig.

 

Familielån

En anden mulighed for at låne, hvis du står i RKI, er at låne af familie. Dog kræver det, at du er meget seriøs omkring at betale tilbage til tiden. Årsagen til at det kan betale sig at låne penge af familien frem for af en kreditvirksomhed er, at det er meget billigere. Familien skal som sådan ikke tjene penge på at udlåne penge til dig modsat kreditvirksomhederne. Dermed ikke sagt, at du bare skal gå ud at låne penge af familie og venner, hvis hensigten er at bruge penge til forbrug.

Der bør du i stedet fokusere på at få betalt din gæld ud. Er din gæld steget dig til hovedet, kan et familielån dog også fungere som et samlelån, hvor du så skal betale lavere renter og gebyrer, hvis du overhoved skal betale. Mange familier har forståelse for, hvis man er havnet i noget økonomisk snavs og vil ofte gerne hjælpe én ud. Vælger du at indgå en låneaftale med et familiemedlem, bør der altid ligge en klar aftale for lånet, så ingen af parterne kommer til at føle sig snydt.

Denne artikel skal ikke ses som en opfordring til at låne penge trods RKI-registrering.

Pin It

Related Posts