Forældre

Tips til kommende forældre

Som nybagte forældre er der 117 ting, som man skal tage stilling til. Ikke nok med, at man skal sørge for den lille ny, men man skal også sørge for, at de omgivelser barnet er omkring, er som de skal være.

Her er 5 tips, som du kan tage stilling til, inden du bringer det lille vidunder med hjem.

 

  1. Sørg for at sige fra

Jeres venner og familie glæder sig, næsten lige så meget som I selv, til at møde jeres barn. Men husk at give jer selv tid, til at tage ordentlig imod jeres barn, før I skal have mennesker rendende ind og ud af jeres hjem i pendulfart. Det er okay at sige nej til besøg, eller kun at have et par stykker i løbet af en uge. Gør det, som passer jer bedst, og vær selviske på jeres, såvel som jeres barns vegne.

 

  1. Find en god soveløsning

Skal barnet sove med i sengen? Eller have en seng for sig selv? Det er vigtigt at overveje, hvorhenne barnet skal sove og hvad der fungerer i dit hjem. Det kan være nemt og bekvæmmeligt at have barnet i sengen – men for nogle forstyrrer det søvnen endnu mere, end den i forvejen bliver. En vugge er en god løsning for de fleste. Her er der tæt plads, som omslutter barnet, hvilet kan skabe nærhed og tryghed. Derudover kan vuggen flyttes rundt i hjemmet – den kan evt. stå i soveværelset til en start, for derefter at få plads på barnets eget værelse.

 

  1. Skab minder – men ikke kun i form af billeder

Følelsen af at skulle dokumentere hver eneste bevægelse barnet laver, er du helt sikkert ikke ene om at have. Men husk nu, at dit barn skal have et forhold til dig, og ikke din smartphone. Derudover er det meget sjovere at se det hele med egne øjne og ikke igennem skærmen på en telefon. Senere vil du også komme til at ærgre dig nok så meget, hvis du ser tilbage i tiden og finder ud af, at du ikke var 100 % tilstedeværende.

 

  1. Tag dig ikke af rodet

Dit hjem vil tage form, at et rod på en størrelse, du muligvis aldrig har oplevet før. Og det er helt normalt og okay, for det er vigtigere at tage sig af barnet og finde sig til rette i den nye rolle som forælder. Så lad være med at kigge på det eller sørg for at tage dig af det, når du har overskud på energi-kontoen.

 

  1. Spørg om hjælp

Der bliver vendt op og ned på det hele, når man har nogen at tage sig af 24 timer i døgnet. Så når tingene bliver for meget, så sørg for at spørge andre om hjælp. Ring til din mor, og få hende til at komme med mad til fryseren. Spørg vennerne, om de vil hjælpe med at klippe hæk eller rydde sne. Der er absolut ingen skam i, at få hjælp fra andre. Specielt ikke når det kan give dig større overskud i den anden ende – eller være den faktor der gør, at du ikke bliver fuldstændig udkørt.

Pin It

Related Posts