HUSKELISTE TIL INVESTERING I ERHVERVSEJENDOMME

Investering i ejendomme kan være en rigtig god måde at formidle sin penge. Ejendomme har over de senere mange år, med undtagelse af de aller værste finanskrise år, været en stigende kurve, og noget man har kunne lave masser af penge på.

Vi vil derfor i denne artikel komme mere ind på det at handle i fast ejendom, og hvordan du kan gøre det. Der er flere måder at gribe dette an på, alt efter hvilken type af investeringsmand eller kvinde du er. Det handler også lidt om hvor meget man selv vil engagere sig i det, og hvor meget risici man er villig til at tage, mod at have chancen for den store gevinst.

Erhvervsejendomme investering kan for mange være en dyr udgift fra start. Når der skal ligges en masse penge fra start, kan det godt være en for stor mundfuld for mange, men det er også derfor at der er god penge at tjene i den anden ende. Chancen for stor gevinst og den risiko man er villig til at løbe, hænger meget ofte sammen og derfor er det også sådan når det kommer til handler med ejendomme.

Der er flere måder at gøre det på, her er nogle af dem:

Køb erhvervsejendom til udlejning.

Det kan være du køber en lejlighed til udlejning til private, eller butikslokaler der kan udlejes til erhverv, men sangen er den samme. Her handler det om at købe, gerne nogle af pengene finansieret vha. af banken hvis de tror på din forretningside – derefter handler det om at leje den ud til en pris, der dækker lånet, de månedlige udgifter, samt det overskud du gerne vil have hver måned. Nogle forsøger med et højt overskud hver måned, og andre går efter et noget mindre overskud, mod at håbe at lejligheden eller boligen stiger i værdi over tid, og man kan sælge den til sidst med stor fortjeneste.

Dette er den mest almindelig måde at investere i ejendom, hvad enten det er i lejligheder eller huse til private, eller det er lokaler du lejer ud til virksomheder, som eventuelt er i en start up fase og derfor ikke har råd til at købe lokaler selv. Her skal du så udnytte at de er villige til at ligge nogle af pengene i din kasse – det kan også for nogle virksomheder være en nødvendighed, da de måske som nystartede ville have svært ved at skaffe kapitalen der skulle til at købe lokalerne selv.

Faldgrubberne ved denne form for handel er naturligvis også til at få øje på. Først og fremmest står du selv med hele lånet, indtil den dag du har nogle lejere der er villige til at ligge de penge der skal til for at leje lokalerne.

Derudover er der alle omkostninger forbundet med at være ejer af en bolig, der bliver lejet ud til andre. Det kan først og fremmest være det faktum at det er dig der bliver ringet til kl 2 om natten når der er sprunget et vandrør, derudover kan der være ting der går i stykker løbende, som eksempelvis alt det vvs udstyr der er i sådan en bolig, og der er det også dig der skal finansiere nye ting, hvis ikke lejerne har været skyld i det er gået i stykker – hvilket de sjældent har når det er ting som vvs udstyr der går i stykker.

Investeringsgrupper

Her putter du i stedet pengene i nogle grupper, der laver alt det sure arbejde for dig. Her får du naturligvis et mindre afkast, da de også skal have en bid af kagen, men du slipper for alt det daglige arbejde. Har du tiltro til firmaet der klarer processen og til at markedet udvikler sig i en retning af det bedre, kan det også være en god måde at investerer sine penge i ejendomme.

Handel med ejendomme

Den sidste metode vi vil komme ind på er også den mest risikable. Der er lidt henad når aktiehandlere daytrader. Du kan nemlig også købe og sælge boliger ret hurtigt, og her håbe på en hurtig gevinst. Der er folk der spekulere i dette og køber og sælger boliger kvikt efter hinanden, mod at tjene godt på hver handel. Vender markedet pludseligt, er det dog en risikabel metode.

Pin It

Related Posts