Cykler hurtig

Sådan Cykler du Trygt og Sikkert i Regnvejr

Regnvejr giver et et utal af forskellige problemer og udfordringer, set i forhold til almindeligt tørrvejr. I nogle årstider her i Danmark, kan vi opleve regnvejr i flere uger ad gangen.

Generelt kan vi være ret sikre på, at der vil være masser af regnvejr i løbet af efteråret og vintermånederne. Så udover regn, fugt, mudder og nedsat synlighed, tilsættes der også lige kulde og vind til blandingen. Det er en potent blanding for enhver cyklist. Hvad kan du gøre for at gøre din tur mere fornøjelig og sikker?

Nummer et: Start med dit hoved. Det meste af vores kropsvarme undslipper fra vores hovedområde, så sørg for at have en slags beskyttelse til dine ører og dit kranie. En fleksibel uldhætte eller anden letvægtshue kan passe under din hjelm og gøre en afgørende forskel for hvordan det føles at cykle igennem det dårlige vejr.

Du kan også forsøge dig med at bære en slags briller. Jeg mener selv, at vintre er en god tid til at investere i et par klare sikkerhedsbriller eller cykelbriller. Briller beskytter dine øjne mod grus, blade og vind eller affald der køres over af bilerne og flyver op. Beskyt dine øjne, og du bliver meget lykkeligere, især når et kritisk øjeblik kommer, og dine øjne er klare. Du kan købe billige briller med indbygget beskyttelse imod at blive ”tågede”, eller blot spytte på indersiden af dine briller, og så tøre dem, hvilket også giver en god (og gratis!) beskyttelse mod dug på brillerne.

Brug et halstørklæde. Regnjakker vil altid – uanset om det er den bedste på markedet – altid blotte den sidste smule hudoverflade. Her kan et halstørklæde virkelig komme til hjælp.

Regn og kulde har mange forskellige manifestationer, hvoraf nogle er håndterbare, og nogle er direkte uhyggelige. Dint eksisterende tøj og jakker kan formentlig håndtere lettere tåge og dråber, men når regnen begynder at falde støt, ville du ønske du havde noget mere effektivt til at stoppe regnen med. Jakker eller regnbukser er en god investering, og det samme er en regnponcho. Hvis du køber en jakke, skal du kigge efter en cykeljakke af god kvalitet med meget synlige farver og reflekterende striber.

Jakker holder på varmen, selvom de er fremstillet af et åndbart stof som Gore-Tex, så se efter en jakke med lynlåse og net, der gør det muligt for luften at cirkulere. Der er ikke noget værre end at tage en jakke på der kan holde regnen ude, og så bare blive gennemblødt af sved fordi ens krop ikke kan ånde.

Når regnen rammer, kører du i princippet direkte ind i en våd væg. Din fremadgående hastighed øger i høj grad mængden af dråber, der rammer dig, så kan sagtens ske at blive meget våd foran, selvom regnen ser rimelig let ud.

Hvis din jakke ikke er specifikt designet til regn, er der stor risiko for, at den ikke er vandtæt nok til brug i slev lettere regnvejr.

Pin It

Related Posts