Til verdensmesterskaberne i pilekast – Sporten der ikke vil dø

Hvornår så du sidst en dartskive? For mange er svaret, at de mener der hænger én nede på den lokale bodega. Der er en vis usikkerhed i deres stemme, for selvom de har spillet dart cirka en gang om ugen i månedsvis, har det altid været i en alkohol-tåge der ikke gør det let for hukommelsen at komme op med helt klare fakta. Selvom de fleste danskere forbinder Dart med en god alkoholpromille og et tilrøget værtshus, så lever sporten faktisk i bedste velgående. Det kommer måske bag på nogle, at der bliver konkurreret på internationalt plan – og at deltagerne rent faktisk (i hvert fald for det meste) er ædru når de kaster pilene mod bullseye.

Vi tog til verdensmesterskaberne i Dart, og spurgte et par danske deltagere omkring deres motivation for sporten, og hvorfor de tror der er så stærk en association med værtshuse i Danmark.

 

Jonathan Madsen, 24 år:

“Jeg faldt jo selv over dart, mens jeg var ude på et værtshus. Det har altid undret mig at nogen syntes det var en god idé at hænge en skive op på væggen – gerne lige udenfor badeværelset – og så stikke en flok fulde mennesker en håndfuld pile og bede dem om at kaste med dem. Men det stoppede mig da ikke fra selv at kaste mig ud i det, og blive totalt bidt. Det startede med lidt venskabelige dueller med kammeraterne, men hurtigt blev det mere og mere seriøst. En aften efter jeg havde vundet stort, gjorde min ven mig opmærksom på at jeg jo heller ikke havde drukket så meget som en enkelt øl – jeg havde været ædru hele aftenen, og ikke tænkt på andet end at give de andre høvl. Det var der jeg indså, at jeg var blevet bidt og måske skulle kigge efter et mere professionelt setting at træne i.”

 

Kasper Lind, 29 år:

“Dart er en fantastisk sport. Den hooker direkte ind i vores instinkter – vi er skabt til at jage, og det krævede af og til præcision. I denne moderne tid, hvor vi fanger vores mad nede i Kvickly fremfor at jage den på savannen, har vi ikke de store muligheder for at udnytte vores sanser og evner. Det er derfor en sport som dart er så vanedannende – den vækker en del af os, der har sikret vores overlevelse igennem generationer, og det føles godt. Det kommer derfor heller ikke bag på mig, at når vi drikker os selv fra sans og samling, og kommer ned på vores mest primitive stadie, så finder vi dartpilene frem og gør hvad vi er skabt til fra naturens hånd. Det giver lige en ekstra eufori oveni den vi har fra alkoholen, og er samtidig et koncept der er simpelt nok til at vi kan håndtere det i vores fordrukne sindstilstand. Jeg håber dog at folk vil bakke mere op om det som sport, og ikke kun som underholdning når man er i byen. Vi er mange der tager det rigtigt seriøst, og det er altid fedt med opbakning.”

Pin It

Related Posts