Sko er kunst

Sko betyder utrolig meget – især for det kvindelige publikum. Ifølge sociolog Emilia Van Hauen afspejler sko en side af vores personlighed, som vi enten drømmer om at dyrke til perfektion eller som vi drømmer om at leve ud. Hun mener, at vi skal fejre vores passion for sko og ikke skamme os over den. Det er kvinders måde at lege på i hverdagen, ligesom ure, biler og mekanik er det for mange mænd.

 

En leg med identiteter

Det er en leg med identiteter, personlighed, frihed, kærlighed og sex. Vi kvinder klæder os for vores egen skyld og for at vi kan gå ud og erobre verden, afslører flere undersøgelser. Men hvad er det så ved de sko, der fascinerer og drager så mange kvinder? Først og fremmest er det følelser. Selvom vægten skulle svinge op og ned, så svigter skoene aldrig. Her behøver du ikke gå en størrelse op fordi du har taget 5 feriekilo på. Med forskelligt fodtøj kan du udleve forskellige drømme, selvom du stadig er dig selv. Måske er du bjergbestiger den ene uge og femme fatale den næste.

 

I DR’s programserie ”Kvinder, sko og passion” kommer flere kendte kvinder ind på fascinationen af sko og Caroline Henderson udtaler f.eks. at sko er kunst, som en smuk kage, en skulptur. Dette er især gældende ved et par flotte stiletter, hvor den slanke hæl netop gør skoen skulpturel og næsten forlænger dine bens længde rent visuelt. Skoene er ligesom kronen på værket, når du klæder dig på. Emilia Van Hauen er også enig i at sko er kunstværk og at det forlæser nogle drømme som kvinder har. Stiletter giver en sensuel gang og med en nedtonet mode er det med fodtøjet, at du rigtig kan lege med udtrykket. En af de danske spillere på markedet, som producerer fine stiletter er danske Billi Bi, hvor du får et klassisk look med fine detaljer. Her leges der ofte med en fin kontrastfarve, nitter og spændene materialer.

 

En ny form for skokunst

Det danske brand ECCO arbejder i deres nye kollektion Ecco Shape også med kunst i deres modeller i form af den indvendige konstruktion, som gør at de højhælede modeller synes 15mm højere end de rent faktisk er. På den måde kan du træde ind i noget helt ekstraordinær og stadig være komfortabel. Stil og komfort samarbejder, så det rent faktisk kan være komfortabelt at have de højhælede på. Når smukke former og komfort går hånd i hånd er det en ren kunstart, som mange kvinder vil takke mange gange for.

Pin It

Related Posts