Opvasker

Skal du skifte opvaskemaskine?

Når en køkkenmaskine bryder sammen, så kan dit køkken hurtigt ændre sig fra at være en dejlig del af dit hjem, til et levende mareridt – og takket være Murphys lov forekommer de uventede øjeblikke næsten altid på de tidspunkter hvor det er mest kritisk (som lige før en fest. Yikes!).

Men det værste af det værste? når de trofaste opvaskemaskiner står af. Vær opmærksom på disse fem advarselstegn for at fange (og reparere eller udskifte!) din opvasker, før du rammer totalt nedbrud

 

  1. Dine tallerkener er ikke varme

Måske den vigtigste faktor i rene, pletfri tallerkener, varmt vand. Uanset om du vasker op i hånden eller sætter din lid til en maskine siger FDA, at en temperatur på mindst 75 °  er nødvendig for at gøre dem rene.

Hvis du fjerner dine tallerkener fra opvaskemaskinen lige efter den er blevet færdig med at tørre, og de ikke kommer ud dampende varme, kan der være et problem med varme spolen (eller el varmeren). De dele er ansvarlige for, at dit vand fra sprøjten er skoldende varmt, for at rengøre tingene; hvis det er brudt sammen, er det sjældent, at det er værd at reparere. Du er måske bedre tjent med at få en ny maskine.

 

  1. Du ser rust

Skub en gang en kys klud eller et håndklæde ind under opvaskeren ved gulvet. Hvis det kommer op med flager af rust, betyder det, at vand lækker og kommer ind i steder, det ikke burde. Det betyder også, at du bør anskaffe dig en ny opvaskemaskine.

Hvis der er rust på indersiden af ​​opvaskemaskinen, skal du se om det skyldes, at nogle af dine tallerkener eller andet, så som bageplader, har rørt ved siderne i maskinen under den sidste vask. Hvis det er synderen, kan du køre en tom cyklus med citronsyre, og det bør fjerne rusten helt. Hvis plastik eller metal begynder at korrodere og du ser rust, vil det kræve en større reparation eller en fuld udskiftning.

 

  1. Døren lukkes ikke ordentligt – eller overhovedet

Hvis døren ikke lukker ordentligt og sikkert, vil vil maskinen ikke køre. En simpel reparation af døren kan måske klare det, eller mere alvorligt kan dette være et tegn på, at maskinen har taget skade fra en lækage. I så fald er en udskiftning nødvendig – medmindre du vil vaske alt op i  hånden fra nu af.

 

  1. Det dræner ikke korrekt

Hvis du, når din vask er færdig, stadig ser en bunke vand i bunden af ​​opvaskemaskinen, bør du undersøge det. Det kan være, at der er et problem med drænet – mindre eller større.

Kontroller først for at se, om stykker mad eller andet snavs blokerer drænet (eller, ansæt en blikkenslager til at gøre det!) og forhindre vand i at filtrere ud, når vasken er færdig. Hvis du ikke ser noget, kan det være, at drænet selv er revnet eller smuldret, og hele enheden skal muligvis udskifte.

 

  1. Det er ikke energieffektivt

Selvom dette måske ikke er så påtrængende som ovenstående problemer, er din opvaskemaskines energieffektivitet en faktor, du bør overveje! Hvis din opvaskemaskine er mere end 10 år gammel, betaler en  Energy Star-model stort set for sig selv.

Pin It

Related Posts