Ejendomsmægler

Skal du Sælge Dit Hus eller Lejlighed? Det Skal Du Vide om Din Ejendomsmægler!

Før du kaster dig ud i, at ansætte en ejendomsmægler, bør du kende svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål, som folk har omkring salgsprocessen og mæglerne.

 

  1. Kan jeg sælge min ejendom selv?

Ja, rent juridisk er der ikke noget i vejen for, at du selv kan sælge dit hus eller din lejlighed. Der er skam også en række fordele ved det. Først og fremmest finder købere nu om dage, ofte deres hjem på internettet, fordi det giver dem mulighed for at tage på boligjagt når de har tiden til det, frem for at skulle passe det ind efter ejendomsmæglerens åbningstider. Hvis de kan lide dit hjem, så kommer de nok til at kontakte dig uanset om det er dit eget telefonnummer der står på annoncen, eller et fra en ejendomsmægler. Du vil også have en mere direkte kontakt til de potentielle købere, hvilket skaber en anden dynamik, som begge parter sikkert vil foretrække.

Det er dog ingen hemmelighed, at et stort antal boliger ikke bliver solgt, og at annoncerne nogle gange udløber, før man har fået et eneste tilbud. Det er her, hvor ejendomsmæglerne har en klar fordel. Hvis du tager til en ejendomsmægler kokkedal, så kender vedkommende markedet i Kokkedal rigtigt godt, og ved hvad der skal til, for at gøre opmærksom på en ejendom i det marked. De vil have en bedre idé om prissætningen, og hvordan man forhandler sig til den bedst mulige aftale, når man har fundet en interesseret køber. Der er ingen magi i det, som ejendomsmægleren gør, men deres erfaring har en enorm betydning for, hvor hurtigt du kan få solgt dit hus, og hvor meget du kan forvente at få for det.

 

  1. Får jeg mere for mit hus hvis jeg hyrer en ejendomsmægler?

Det spørgsmål kan vi ikke give et klokkeklart svar på. Faktum er, at du i nogle tilfælde vil kunne få mere for dit hus, hvis du selv står for salget. Det gælder dog kun, hvis du har det nødvendige kendskab til markedet, ved hvordan man håndterer markedsføring, og er benhård til at forhandle prisen. Men det er vel ikke overraskende, at du vil kunne få flere penge for dit hjem, hvis du sidder med al den samme viden og erfaring som ejendomsmægleren, og bare er villig til at bruge mere tid og flere kræfter på det, fordi det er det eneste hus du har til opgave at sælge.

Langt de fleste danskere vil dog være bedre stillet ved, at hyre en professionel til opgaven. De penge der spares på kommission, og en eventuelt lidt højere salgspris, er ingenting i forhold til de mange timer, du kommer til at bruge på at uddanne dig og stå for salget.

Pin It

Related Posts