Sofa

Sådan vælger du din nye sofa

I flere og flere hjem er sofaen blevet aftenens samlingspunkt for familien.

Det er her husets beboere mødes for at se film, sportsbegivenheder og have en klassisk hygge aften. Derfor er opgaven i at finde en ny sofa heller ikke let. Der er mange aspekter, som skal tages højde for og det er ikke altid lige let at finde en sofa, der opfylder alle krav.

 

Sæt ord på dine krav

De fleste har en forestilling om, hvordan deres sofa skal se ud og hvilke funktioner den skal kunne opfylde. Hvis du forestiller dig en stund i en ny sofa, har du sikkert også flere krav, du allerede kan sige din nye sofa skal kunne opfylde. Men inden du går på udkig efter din nye sofa, er det en klar fordel at have styr på alle dine vigtige krav.

Frem med kuglepen og notesblok, for nu skal der brainstormes.

 

Form og funktion

Dette aspekt er udgangspunktet, da det er afgørende for hvilken type sofa du bør vælge.

Hvad bruger du sofaen til? Skal den være et samlingspunkt for familien om aftenen eller skal den stå i en stue, som ikke bliver brugt og primært være til pynt?

Hvordan bruger du sofaen? Bliver sofaen brugt til afslapning med benene oppe eller er det udelukkende til at sidde oprejst i, når eftermiddagsteen bliver serveret?

Det kan være en udfordring at skulle sætte ord på brug af sofaen, særligt hvis i er flere der benytter den på forskellige tidspunkter på dagen. Afsæt en uge til at observere, hvordan sofaen bliver brugt. Derudover kan det med fordel være en samlet opgave for hjemmet beboere. På den måde får du flere aspekter omkring valg af ny sofa.

Når funktionen er på plads, kan du begynde at tænke på formen.

Skal det være en opstilling til den pæne dagligstue med en 2 personers og en 3 personers sofa eller skal det være en flyder til tv stuen?

Uanset hvilken form og funktion din nye sofa skal have, er en vigtig faktor er størrelsen. Det vil blive en lang proces, hvis du skal beregne om sofaen kan være i stuen hver gang du forelsker dig i en ny. Så skriv minimum og maksimum dimensioner ned og hav dem på dig, når du kigger efter din nye sofa. Husk at måle dit sofabord, så du kan måle på indersiden af sofaen og på den måde finde frem til om dit sofabord kan være der, eller om du får behov for et nyt sofabord. Kan du ikke finde en sofa, der passer på dine optimale mål kan du vælge at designe din egen sofa med moduler fra Muuto.

 

Materialevalg

Et andet vigtigt aspekt du bør tænke over, når du skal vælge din nye sofa er materialevalget. Har du behov for en sofa, der er let at rengøre bør du overveje en lædersofa og her skal du desuden tænke over, hvilken slags læder du vælger. Der er nemlig forskellige kvaliteter når det kommer til læder og du må endelig ikke forveksle kunstigt læder med ægte læder. Der er en stor forskel i kvaliteten og de skal desuden rengøres og vedligeholdes på vidt forskellige måder, da det ene er et naturmateriale og det andet er kunstigt fremstillet. Både ægte læder og kunstlæder kan bestilles i flere farver, afhængig af producenten og modellen, så fokuser på kvaliteten først og derefter på farven. Har du en forkærlighed for sofaer i stof, er der ofte mange muligheder for farver. Her skal du også huske at tage højde for vedligehold af sofaen, herunder imprægnering for beskyttelse mod snavs samt hvilke rengøringsmidler farverne kan tåle. God fornøjelse!

Pin It

Related Posts