Sådan flyder du ovenpå hvis du er ved at drukne i gæld

Det er hårdt at skylde penge væk. Det er ikke bare det, at kreditorerne er efter én konstant – for det er heldigvis blevet noget bedre i dagens Danmark, hvor lovgivningen passer nogenlunde på os og forbyder chikane fra den side. Det handler i langt højere grad om det psykologiske pres vi uundgåeligt pålægger os selv. Det er en klaustrofobisk følelse ikke at have bevægelsesfrihed – også selvom vi “kun” snakker økonomisk. Vi skal overveje alt hvad vi gør, og er nødt til at begrænse vores udfoldelser fordi vi ikke har råd. Gæld er en tung, mørk sky der hænger over hovedet og konstant regner ned over os. Det er en ganske passende metafor, da det ikke bare er generende i sig selv – det medfører også at vi nemt bliver syge. Statistikker viser, at folks helbred falder drastisk i takt med at deres gæld bliver højere. Det er en stress-faktor det er svært at gøre noget ved, og når vi konstant er stressede er det svært at passe ordentligt på os selv.

Det store mål er selvfølgelig at blive gældfri, og det første skridt er at få øjnene op for at det er muligt. De fleste der er ved at drukne i gæld har allerede mistet håbet, og tror ikke på at de nogensinde kan flyde op ovenpå igen og leve et normalt liv. Hvis man først har givet op, er motivationen for at kæmpe videre forsvundet og man synker som oftest blot endnu dybere ned. Her følger et par gode råd, der kan give dig modet tilbage og hjælpe dig på ret kurs i dine økonomiske udfordringer:

Hvis alt går galt er alt ikke tabt

Som sagt, er det vigtigt at man ikke giver helt op. Da vi lever i et velfærdssamfund er vi heldigvis rigtigt godt beskyttede, og det er muligt at slippe helt af med sin gæld hvis den virkelig er nået et punkt hvor man drukner og ikke kan komme ud af den på andre måder. Det er let at søge hjælp til gældsanering, og blot det at vide muligheden eksisterer kan give mange overskuddet til at tage endnu et alvorligt kig på deres økonomi og lede efter løsninger.

Opsig alle abonnementer

En af de helt store pengeslugere er de faste abonnementer vi har glemt alt om. Når du har fundet overskuddet takket været din informationssøgning om gældsanering, så sæt dig ned foran computeren og tag et kig på din netbank. Se på alle ting der bliver trukket automatisk. Opsig alt hvad der ikke er strengt nødvendigt. Hvis der er noget du ikke kan genkende, så opsig det alligevel – de sender dig nok en faktura eller kontakter dig på anen vis, og så ved du hvad det er de vil have penge for.

Pin It

Related Posts