SU

Sådan finansierer du dit liv på SU

Jeg faldt forleden over minimum kollektionen, der er blevet lanceret på deres hjemmeside. Jeg tog mig selv i at ville have det hele (som man så ofte gør), men måtte bide i det sure æble og indse, at det havde jeg ikke råd til. Og sådan må man desværre tit tænke på SU. Derfor denne guide til hvordan ens liv på SU kan finansieres.

Drop fitnessmedlemskabet

De fleste er tilmeldt et fitnesscenter, men de færreste får faktisk brugt det ligeså meget, som de ønsker. Pengene for medlemskabet bliver dog stadig trukket hver måned, og det er ofte ikke et lille beløb. Derfor; drop fitnessmedlemskabet og træn hjemme i stedet. Der findes et hav af gode apps, der kan hjælpe og guide dig til den ultimative hjemmetræning. Og du behøver ikke investere i en masse redskaber – vær kreativ med det, du har derhjemme: en tung bog eller en fyldt vandflaske kan sagtens bruges i stedet for vægte. Alternativt, kan du løbe en tur i naturen med god musik eller podcast i ørerne. Så får du både frisk luft og motion, og det hele har været en gratis fornøjelse.

 

Læg et lille beløb til side hver måned:
Når du så nu har fået meldt dig ud af fitness, er der pludseligt et beløb tilovers hver måned. Og pengene blev alligevel bare trukket automatisk før, så du tænkte ikke over, at du manglede dem i dit budget. Så du kan lige så godt tage den sum penge og overføre til din opsparing hver måned i stedet – så vil du opdage, at du én gang om året har et stort beløb at bruge på ferie eller anden forkælelse. Og helt uden du har tænkt over det eller manglet penge. Dét er altså en nem opsparing.

 

Lav madplan og spar penge:

Det virker voksent og kedeligt med madplan. Men det kan virkeligt betale sig i forhold til dit månedlige budget. Ofte kommer man til at handle ind fra dag til dag, fordi man ikke har fået planlagt, hvad menuen skal stå på i løbet af ugens dage, og dette er en dyr løsning. Hvis man i stedet sætter sig ned søndag og får planlagt sin uge og hvilke måltider, der skal købes ind til, kan man også planlægge maden på en smart måde, der gør, at man kan bruge de samme ingredienser til flere retter og således spare penge. Samtidig sparer du også dig selv for en tur i netto hver dag, hvor du skal bryde din hjerne med overvejelser omkring dagens aftensmad = mere tid til afslapning.

 

Hold øje med gode deals:

Rejser, spaophold og restaurantbesøg er dyre, men også med til at forsøde hverdagen, og noget vi alle ønsker at have råd til. Og oplevelser som disse behøver faktisk ikke sprænge budgettet hver gang, hvis man bare er god til at holde øje med diverse dealsider. Her kan man finde enorme rabatter på flyture, hotelovernatninger og gourmetrestauranter m.m. Du får altså hele oplevelsen, men til det halve.

Pin It

Related Posts