Baby autostol

Her Er De Oftest Stillede Spørgsmål om Autostole til Babyer

Uanset om du skal til at være forælder for første gang, eller du bare har fået en lille ny tilføjelse til den i forvejen store familie, så er der mange ting man pludseligt skal tage højde for. Måske skal du ud at have en klapvogn, og der er jo også alt det tøj der skal købes. Barnets sikkerhed er selvfølgelig altid første prioritet, og særligt i bilen, bør man tage sig sine forholdsregler. Vi har derfor samlet en liste over de mest stillede spørgsmål om autostole til babyer, samt svar til hvert af dem.

 

  1. Hvornår er et barn gammelt nok til ikke længere at skulle bruge en autostol?

Det anbefales typisk, at man benytter autostole ind til barnet fylder 12 år, eller vejer mindst 36 kg.

 

  1. Hvornår kan et barn sidde på forsædet i bilen?

Det betragtes altid som værende mere sikkert for børn, at sidde på bagsædet af bilen. Hvis barnet er under 1,5 meter høj, anbefales det desuden, at de sidder på et forhøjet sæde. Hvis barnet er over 1,5 meter højt, er der ingen lov, der siger, at et barn skal bruge et særligt sæde, eller at de ikke kan sidde på forsædet, så længe man bare man bruger en sikkerhedssele.

 

  1. Hvilket bilsæde er den sikreste?

Det er et rigtigt godt spørgsmål, og det er noget vi ved, mange forældre forsøger at finde ud af. Takket være den skrappe lovgivning i Danmark, kan du dog føle dig rigtigt sikker, så længe du køber et moderne bilsæde fra ny. Hvis du køber brugt risikerer du, at sædet ikke opfylder de seneste danske regler og anbefalinger på området. Sædets stabilitet kan desuden være svækket, hvis autostolen har været involveret i et biluheld før – og det kan du ikke nødvendigvis se på overfladen. Vi anbefaler derfor at du køber et nyt sæde, fra en troværdig forhandler.

 

  1. Hvor kan jeg få min autostol kontrolleret?

Der er desværre ikke noget sted du kan gå hen, og få kontrolleret din autostol. Hvis du har købt den fra ny af, i en troværdig butik, kan du dog føle dig ganske sikker på, at autostolen gør det den skal. Hvis du har købt brugt, så er det forståeligt hvis du er i tvivl. Hvis bilen har været involveret i en alvorlig kollision, er autostolen sandsynligt blevet kompromitteret på en eller anden måde. Hvis du køber brugt,

Pin It

Related Posts