Mom & dad to be: Sådan indretter du babyværelset

Har dig og din partner netop set de famøse to streger på en graviditetstest, så er du måske allerede begyndt at tænke på, hvad i mon skal købe ind til den kommende lille ny. Det er nemlig rigtig godt at være i god tid, for der er faktisk riiigtig mange ting, som er både gode og nødvendige at have. Og her er det vigtigt at skelne mellem de to ord vigtigt og nødvendigt, for der er noget babyudstyr, som man simpelthen ikke kommer udenom, og så er der andet, som man i moderne tale nok vil kalde ”nice to have”. Vil du gerne blive klogere på, hvad du skal skrive på indkøbslisten, inden baby melder sin ankomst, og vil du gerne undgå at købe noget, som i absolut ikke får brug for, så er du mere end velkommen til at læse med her.

En fødselsplakat er det første minde om den store dag

Hvis du ikke allerede kender til dem – de populære fødselsplakater – så vil vi næsten fristes til at sige, at du nærmest har levet under en sten. De kære fødselsplakat er allevegne, og de er simpelthen så søde at have hængende på børneværelset. Udover at sprede en hyggelig atmosfære på ungernes værelser, har de også en anden, men lige så vigtig effekt. En fødselsplakat repræsenterer nemlig den dag, din lille dreng eller pige kom til verden, og det er så hyggeligt at se  barnets informationer i et smukt design på væggen. Du er selv med til at designe din fødselsplakat, og du kan vælge imellem en masse varianter, så din fødselsplakat passer lige til den stil, du gerne vil have på babyværelset.

Natdragt, heldragt, sovedragt, sovepose, og så videre

Når det kommer til tøj til en baby, er der sindssygt mange forskellige slags, og det er der jo egentlig også til voksne. Men man er bare så bange for at gøre noget forkert eller ikke at have købt det rigtige til ens barn, så derfor kan det godt virke frustrerende og stressende, når man ikke har styr på alt det, der findes. Husk på, at baby er ligeglad med, hvordan tøjet ser ud. Det vigtigste er, at du kan fornemme, at det er behageligt at have på; det vil sige, at det skal være godt elastisk, ikke må stramme, og så skal det være blødt. Prøv dig frem med forskellige mærker og materialer – og husk de gyldne regler: Butikkerne (og internettet for den sags skyld) har også åbent, når baby er kommet til verden, og køb nu ikke for meget. De små vokser SÅ hurtigt, så inden du ved af det, er i videre til den næste størrelse.

Hyggeligt, praktisk og simpelt

Det er tre nøgleord, som er gode at huske på, når du skal til at ”bygge rede”, inden baby kommer til verden. Har du allerede udset dig et værelse, som dit kommende barn skal have, og kribler det i fingrene for at komme i gang med at indrette, skal du blot huske på, at baby ikke kræver særlig meget indretning det første år. Her er det vigtigt, at puslebordet er praktisk og let at anvende, at der er et dejligt og blødt legetæppe, og at der for eksempel er en behagelig skråstol eller højstol, så den lille kan være lidt med, når han eller hun begynder at være mere opmærksom. Og nu vi er ved puslebordet, kan du gøre rigtig mange ting for at gøre det hyggeligt. Som nybagt forældre bruger man lang tid på at pusle, så indret det med spejl, en fødselsplakat, en lyskæde, en uro, og hav gerne lidt legetøj liggende, som baby kan tage fat i, hvis han eller hun bliver urolig.

Pin It

Related Posts