Lev længere med disse drikke

Lev for evigt med de rigtige drikke

For evigt er måske så meget sagt, men man kan godt drikke sig sundere. Mange gange kan det være nemmere for folk at forholde sig til noget at drikke, end at spise noget – da det er nemmere og ikke tager så lang tid. Derfor kan man lettere optimere sin drikkelse end sin føde og på den måde leve sundere.

Det at leve sundere optager mange danskere. Mange forsøger at leve sundere og sundere, men vi ser også en tildens til at livsstilsygdomme spiller en større og større rolle. En af de metoder hvorpå man kan komme dem til livs, er ved at leve sundere.

Overordnet set er der 2 parametre at skrue på når man vil leve sundere. Mere motion og bedre kost – der er naturligvis mange andre, så som stress osv. men de fysiske parametre man kan skrue på er disse to.

Kost indeholder også drikkelse. Vi vil i denne artikel forsøge at afdække nogle af de ting man sagtens kan indlemme i sin kost, når det kommer til drikkelse og sundhed – og hvad man skal undgå.

De gode væskekilder:

Proteinshakes – er en rigtig god kilde til protein. Er man for dårlig til at få protein nok gennem sin føde, kan det være en rigtig god ide at supplere med noget proteinpulver rystet ud. Nogle tager afstand fra proteinpulver, fordi det jo er pulver og ikke naturligt, men egentlig er det blot valle fra mælk, og hvem vil mene mælk ikke er naturligt. Proteinshakes er en rigtig god og nem måde at få protein ned, hurtigt.

Kaffe – kaffe kan være en god måde at kvikkes lidt op. Koffeinen i kaffen gør dig friskere, og måske i stand til at yde mere i hverdagen og til træning. Ydermere er kaffe, hvis du ikke putter noget i, kalorieneutralt, så er du i en periode hvor du gerne vil gå ned i vægt, er der ingenting forgjort i at drikke kaffe. Husk at du kan varme din kaffe i en mikroovn.

Te – som med kaffe er te også kalorieneutralt. Du kan derfor godt drikke te i en periode, hvor du er på lave kalorier, såfremt du ikke fylder den med sukker. En god ide kan det være at smide en hermesetas i, hvis du absolut ikke kan drikke din te uden den er helt forsødet, selv nyder jeg bedst te uden alt den søde smag.

Rødvin – med måde. Mange studier har vist at lidt rødvin ingen skade gør, eller måske har en lille gavnlig effekt. Dog er alkohol noget af det man skal passe mest på med, og når glassene op på 3-4 hver gang du skal have lidt rødvin, er det ikke at anbefale i sammenhæng med en sund livsstil. Et enkelt glas i ny og næ kan du sagtens, uden at gå på kompromis med sundheden. Er du rødvinselsker, kan du bruge dem som et godt glas til maden eller et godt glas til filmen på sofaen om aftenen. Alkohol generelt er hos mange, den nemmeste måde at skære ned på overflødige kalorier og usundhed. De fleste danskere har når man tæller sammen, et lidt for højt forbrug af dette og det er samtidig et af de punkter hvor det er ”lettest” at sætte ind, man kan blot rødvinen til maden, ud med en god flaske vand.

Vand – vand er nemlig noget mange danskere godt kunne få lidt mere af. En stor del af vores krop består af væske, og hydrering af kroppen er derfor vigtig. Husk at få vand nok, og hav gerne vand på køl, da man næsten altid vil få drukket mere vand, hvis man ved der er noget godt vand på køl.

De ”dårlige væskekilder”

Alkohol – har vi været inde på. Hold gerne igen med alkohollen, det bringer ikke noget godt til din sundhed, og de fleste vil rimelig nemt kunne skrue ned for dette.

Juice – i mange juices man kan købe i supermarkederne, er der masser af sukker i. Derfor får man hurtigt alt for meget sukker og alt for mange kalorier, hvis man går og drikker juice, dertil er det ikke særlig godt for tænderne.

Sodavand – ligesom juice indeholder sodavand masser af sukker. Dette ved de fleste også godt, og det er også tit noget af det første der ryger væk, når man skal leve sundere.

 

 

 

Med denne omtale af væske, håber vi at i tager de bedre valg, når i vælger hvad i skal drikke – vi vil jo alle gerne være her så længe som muligt, og være friske så længe som muligt.

Pin It

Related Posts