Hold snitterne væk – Disse biler slår dig ihjel

Der er mange overvejelser omkring køb af bil. En af det allervigtigste er sikkerheden. Du skal føle dig sikker når du benytter bilen, og vide at køretøjets diverse sikkerhedssystemer virker som de skal.

Denne artikel kigger nærmere på hvilke biler du skal holde dig fra, hvis du prioritere sikkerheden højest.

 

Nye biler har sikkerheden i top

Biler som er produceret inden for de sidste ti år, har højst sandsynlig sikkerheden i orden.

Euro NCAP som sikkerhedstester bilerne inden de ryger på markedet, er blevet meget grundige i deres arbejde. Der testes en række forskellige punkter, som fx den velkendte crash test.

I 2016 er blev 15 nye biler sikkerhedstestet, og kun én bil dumpede testen. Som udgangspunkt er store biler mere sikre end de små minibiler. Men tag ikke fejl. Bilerne i dag er produceret til at klare de efterhånden hårde sikkerhedskrav.

 

Ældre bilmodeller kan være livsfarlige

I takt med at Sikkerheden er blevet skærpet kraftigt over de sidste 10-15 år, er der ikke meget at sætte på nutidens nye biler.

Kigger man derimod på biler før årtusindskiftet, kan man sagtens finde nogle bilmodeller, som ifølge nutidens sikkerhedsreglement kan være livsfarlige at kører rundt i.

Toyota har lavet mange glimrende biler gennem tiden, og én af de populære modeller op gennem 90’erne var deres Toyota Carina. Dette er en typisk familiebil med 5 døre og masser af plads.

Rent sikkerhedsmæssigt er denne model dog ikke prangende.

Det svenske forsikringsselskab Folksam har på baggrund af statistikker, udarbejdet en rapport omhandlende hvilke biler som er farligst.

Her lander Toyota Carina langt oppe på liste. Den er 51% farligere end den gennemsnitlige brugtvognsbil.

Den farligste bil på brugtvognsmarkedet er ifølge Folksam VW Polo fra 1982-1994. Denne lille bilmodel er hele 233% farligere end gennemsnitsbilen.

Nr. 2 på listen er ligeledes en velkendt familiebil, nemlig Peugeot 405 fra 1988-1996 som ligger med få % under nummer 1.

Det er skræmmende tal, som du bør have med i dine overvejelser, hvis du skal ud på brugtvognsmarkedet.

 

Undersøg sikkerhedstests inden din købsbeslutning

Alle Euro NCAP sikkerhedstests bliver offentliggjort, og du kan derfor med fordel tjekke testresultaterne ved de mange bilmodeller, inden du skriver under på købsaftalen.

Sikkerhed frem for alt. Især hvis der er tale om en familiebil, og dine børn skal med i bilen.

Hvis du er typen som prioritere sikkerheden højt, bør du vælge en bil som er produceret efter 2005. Der blev her opstillede em række hårde og strammere krav til nye bilers sikkerhed.

Du er ikke altid selv herre over udfaldet i trafikken, derfor skal sikkerheden være i top, hvis uheldet er ude.

Pin It

Related Posts