Guide: det skal du overveje, når du vælger pladespiller

Efter mange år på støvede hylder, er pladespillere endelig ved at finde vej ind i de danske hjem endnu en gang. Selvom mange i dag investerer i pladespilleren udelukkende for det æstetiske udtryk, er der stadig en del, der elsker at lytte til plader på en god gammeldags pladespiller. Pladespilleren har nemlig en helt særlig lyd, som man ikke finder på diverse stereoanlæg og højtalere. Går du lige nu og overvejer, om du skal investere i en pladespiller? Så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig en guide til, hvad du skal overveje, når du skal vælge pladespiller. 

Overvej dit budget

Det første du skal gøre, når du vil finde pladespilleren for dig, er at overveje dit budget. For mange kommer det nemlig som en overraskelse, hvor dyre pladespillere kan være. Tommelfingerreglen er som udgangspunkt, at jo dyrere pladespilleren er, jo flere indstillinger har den også. Ønsker du kun, at pladespilleren skal stå til pynt, og ikke bruges, skal du derfor overveje, hvor mange penge, du er villig til at smide efter den. Er pladespilleren udelukkende æstetisk, har du ikke brug for diverse forskellige indstillinger og musikkvalitet. Vil du spare penge på din pladespiller, kan du også vælge at købe den brugt.

Manuel eller automatisk?

Det næste du skal overveje, når du vil investere i en pladespiller, er, om den skal være manuel eller automatisk. En manuel pladespiller er for mange en gammel kending. På en manuel pladespiller skal du nemlig selv sætte pladen på afspilleren og vælge, hvilket nummer du vil høre. Der findes dog også automatiske pladespillere, hvor du ikke skal gøre andet end at trykke på startknappen. Herefter placerer pladespilleren selv pladen og afspiller de forskellige musiknumre. Der er altså fordele og ulemper ved både den manuelle og automatiske pladeafspiller. 

Hvilket mærke?

Selvom pladespilleren efterhånden har eksisteret i mange år, bliver den stadig videreudviklet. Dette betyder, at du kan finde pladeafspilleren fra mange forskellige mærker. Nogle mærker er dyrere end andre. Leder du efter en klassisk pladespiller, der ikke koster en formue, kan du eksempelvis vælge en pladespiller fra mærket Argon. Denne er særligt god, hvis du ønsker et æstetisk udseende. Ønsker du en mere avanceret pladespiller med mange forskellige indstillinger samt fantastisk lyd, skal du undersøge Sony. Det vil garanteret overraske dig, hvor mange forskellige muligheder, der er! Undersøg de mange forskellige mærker og overvej, hvilken pladespiller der passer til dig.

Med eller uden forstærker?

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du overveje, om du skal have forstærkere til pladespilleren. Er pladespilleren blot til pynt, er forstærkere og ekstra højtalere som udgangspunkt helt unødvendige. Er pladespilleren dog til generel brug, kan det være en fordel at investere i forstærkere eller andre højtalere. Forstærkere og højtaler giver dig ikke kun højere lyd, men det også renere lyd. Pladespillere er ofte kendetegnet ved den skrattende lyd. Ønsker du at slippe for denne ellers charmerende lyd, skal du anskaffe dig en god forstærker, der kan understøtte pladespilleren.

Pin It

Related Posts