Elbil

Fart Over Det Grønne Felt – Miljørigtige Drengerøve

Nogle ting ændrer sig aldrig, og en af dem holder i særlig grad altid sandt: drengerøve er drengerøve. Der er nogle ting, så mænd bare finder utroligt tiltrækkende, også selvom det måske er lettere barnligt og ikke giver den store mening. Lækre biler er helt sikkert én af dem. Den kraft en lækker sportsvogn har, kombineret med de lækre kurver og lugten af læder fra sæderne… Det er der altså bare ikke nogen rigtige drengerøve der kan stå for!

På andre områder, har det at være “mand” dog formået at ændre sig i nyere tid. Nogle gange på negativ vis, men på rigtigt mange områder, vil jeg faktisk sige det er en positiv udvikling. Vi er ikke længere bange for, at være i et forhold, hvor kvinden tjener mere end os. Det er blevet acceptabelt for mænd, at tale om deres følelser, og være sårbare omkring både kvinder og andre mænd. Vi bevæger os i en retning, hvor vi bliver mere hele mennesker, og ikke længere er slaver af forventningerne omkring kønsrollerne.

Et af de områder, hvor de “bløde værdier” har formået at smelte rigtigt godst sammen med den traditionelle maskuline “beskytter”-rolle, er når det kommer til miljøet og tilstanden af vores planet. Vi ved, at moder jord – vores alle sammens hjem – er ved at bukke under, for alle de ting vi har udsat det for. Den seneste generation af mænd, er ikke nødt til at være hippier, for at bekymre sig om jorden. De påtager sig rollen som jordens beskytter, og træffer miljørigtige beslutninger, uden at miste deres maskuline identitet.

Når folk ændrer sig, så må markedet følge med. Det er derfor, at vi nu kan købe produkter, som for eksempel en ny Ford ecosport, der henvender sig til den typiske “drengerøv” og samtidig appelerer til dem, der bekymrer sig om planetens ve og vel. Dem der for alvor går op i det, går måske ud og køber en brugt Ford ecosport, hvis de er heldige at finde nogen, der er villige til at sælge. Men er det ikke fantastisk? Sportsvogn og naturbeskytter i én og samme vogn: en måde for den moderne mand at forbinde med de traditionelle maskuline værdier, og samtidig vise, at han er fulgt med tiden, og er et komplet og afrundet menneske.

Der er fart over feltet på rigtige mange områder, i disse tider – både teknologisk, og inde i os mennesker og vores personlige udvikling. Det gode er, at denne udvikling ikke længere kun stiler efter at komme først i mål: der er kommet nye delmål ind, der fokuserer på, at gøre køreturen igennem livet holdbar og bæredygtig. Vi vokser, teknologien presser stadig fremad, men vi glemmer ikke længere os selv og vores omgivelser i processen.

Pin It

Related Posts