Elbil VS Benzin.. Hvad skal jeg vælge?

De seneste mange år, har elbiler vundet større og større omtale i medierne herhjemme. Meget af det har været miljømæssige aspekter, som har gjort elbilen til et stort samtaleemne – som derved også har været noget politikkerne har fanget og taget til sig – se bare diskussionen omkring registreringsafgiften nu, da større og sikrere benzinbiler i dag er så dyre, at man kan få en stor og rigtig flot tesla ex. til meget billigere penge.

Miljø

Co2 spørgsmålet har været det store samtaleemne, når der har været diskuteret elbiler. Vores planet har været rigtig ramt af vores udledning, og derfor mener mange at elbiler er vejen frem, for at udlede mindre og passe godt på vores planet. Der er mange listede miljømæssige fordele ved en elbil og nogle af de vigtigste at fremhæve er her:

Ingen direkte co2 udledning – da bilerne kører på strøm er der ingen udstødning og derfor ingen forurening gennem denne. Der er meget lidt støj fra en elbil, den larmer ikke nær så meget som en gammel diesel hakker og det kan være rigtig fedt for mennesker, der ikke bryder som om dette, eller bor i tætpakkede boligområder hvor støjen er en faktor allerede. Derudover har de fleste af os prøvet at være et sted med rigtig mange biludstødninger samlet, hvor man får denne ulækre fornemmelse af os ned i lungerne, som på ingen måde er sundt, dette tilfælde slipper man også for, ved at flere i fremtiden kan køre på el.

I forhold til miljøperspektivet er der også mange skeptikere, når det kommer til de miljømæssige fordele, ved at tage flere elbiler i brug. Der er flere forskere, der har vha af undersøgelser, været ude og slå fast, at elbiler overhovedet ikke er miljøvenlige, sammenlignet med benzinbiler. Grunden til denne konklusion, er at det er mere miljøbelastende at lave den elektricitet bilerne kører på end det er at bruge benzinmotorer. Derfor er det vigtigt, hvis elbiler skal have den miljøsparende kapacitet som det var meningen, skal der satses på mere bæredygtig energi til at producere energien. Mange er også uenige i dette, og mener stadig at elbiler er til stor gavn for mijøet, og det virker som at man godt kunne bruge en større undersøgelse på dette område, der vil nå ud til den brede del af befolkningen. En af Tesla’s store fordele er deres gode batterier.

Pris på en ny bil

Hvis vi tager udgangspunkt i de, selvomtalte luksusbiler, Tesla som har vundet manges øjne som indtog i elbil markedet, som en luksus udgave af en elbil, koster den billigste udgave af deres Tesla S model i dag i omegnen af 560.000 listet på deres hjemmeside. Hvis vi sammenligner med nogle lignende modeller for større benzinmærker koster de:

Ford mondeo fra: 365.000
Audi A5 coupe fra: 580.000
BMW 5 fra: 612000
Porche Macan fra 1.200.000
Mercedes-Benz CLS63 fra 2.400.000

Sammenligner man Tesla med andre lækre biler, er den klart i den billige ende. Samtidig med at man sparer penge på benzin og grøn afgift hvert år, er mange også med pengepungen, med rette begyndt at kigge efter elbiler, da der også er gode penge at spare i udbetalingen når man skal have en ny bil.
I fremtiden vil vi se et meget større del af elbiler. Bliver det stadig lige så dyrt at købe en ny benzinbil, vil mange bilfabrikanter med garanti også begynde at udbyde elbiler i takt med at der kommer flere ladestationer, omkring i de lande de operere i.

For den unge førstegangs bilkøbende, er der stadig lang vej til at få fat i en elbil, hvis man skal købe den kontant. Der er endnu ikke det store brugtmarked for elbiler, som man ser ved benzinbiler, hvor man mange gange kan købe fine, men godt brugte 10-15 år gamle benzinbiler for under 20.000 kr.

Øvrige kilder til artiklen:
http://www.cm-carparts.dk/
https://www.autouncle.dk/

Stenslag i forrude?

Pin It

Related Posts