Død

7 underlige måder folk er døde på gennem tiden

Hjerstestop, ulykker og hvis vi er heldige alderdom er tre af de mere almindelige måder at dø på. Vi ville ikke tænke yderligere over hvordan det dog kunne ske, hvis vi hørte en af de tre. Alle tre på én gang ville være en noget mere specielt blanding, men det er ikke mange der får et hjertestop, er i et biluheld og så dør af alderdom i samme køretur. Der er ikke noget helt så specielt på listen i dag, men vi har syv andre underlige måder folk er døde på.

Den første død på listen er Themistokles som efter sigende døde af at drikke tyreblod. Det anses dog af historikere for at være en skrøne, som ikke har nogen sammenhæng med virkeligheden, da tyreblod ikke er giftigt.

Som nummer to har vi Agathokles, som døde af en forgiftet tandstik. Han var konge over en Siracusa, som i dag er en by i Sicilien, og han besluttede sig for at hans sønner ikke skulle overtage magten efter ham, så efter hans død blev monarkiet erstattet med et demokrati.

Den første kejser af Kina, Qin Shi Huang, døde af kviksølvforgiftning, som han selv var skyld i ved at indtage piller med kviksølv, som han var overbevist om ville gøre ham udødelig. Det er svært at tro han kunne være så dum ikke at teste dem på en anden, men det

Men nok med forgiftninger. Den fjerde på listen er Eleazar Avaran, som stak en krigselefant med et spyd. Det var dog ikke det i sig selv, der dræbte ham, men derimod det at elefanten faldt og maste ham. Om det er en bedre død end de førnævnte må du selv vurdere.

Den femte døde person vi vil snakke om er Chrysippos. Han var en græst filosof, som er kendt både for sin fremtrædende filosofiske ideer, men måske endnu mere for sin bemærkelsesværdige død. Han siges nemlig at være død af at grine efter han så et æsel spise sine figner.

Som nummer seks på listen har vi Filip af Frankrig, som døde fordi hans hest faldt over en gris. Man skulle måske tro at det var hans hoved, der kom til skade, siden han døde af det, men det var faktisk kans ben, der kom så slemt til skade at han døde den næste dag uden at vågne i mellemtiden.

Til sidst har vi Niels Jensen, der døde af at stikke strikkepinde i en stikkontakt. Folk er altså døde på alverdens underlige måder, men vi finder stadig nye måder at dø på, takket være den nye teknologi og i høj grad folks dumhed. Der er nok mange af jer, der enten selv har stukket noget i en stikkontakt, der ikke hører til der, eller kender nogen, der har gjort det.

Pin It

Related Posts