5 tegn på at din bil ikke er familievenlig

Er din bil beregnet som familiebil? Er du i tvivl om hvilke faktorer som gør bilen familievenlig?

I dette indlæg viser vi 5 tegn på at din bil ikke er familievenlig.

 

3- 4- eller 5 dørs?

Jo flere døre – jo mere familievenlig er bilen. 3 dørs biler kan hurtigt blive bøvlet når børnene skal ind og ud af bilen. Rent praktisk er det optimale derfor en 4- eller 5 dørs bil. Det giver bedre opsamling og aflæsnings betingelser, hvor de to foran-siddende ikke nødvendigvis skal stige ud af bilen for at bagsædepassagererne kan komme ud.

 

Er bilen økonomisk?

Den almindelige familie har tit og ofte et budget som skal overholdes. Der er mange faste såvel som variable omkostninger, og derfor skal bilen være økonomisk holdbar.

Brændstofforbruget er en vigtig faktor for bilen. I længden er dette vel nok den tungeste post ved at have bil. Derfor vil det være fordelagtigt med et lavt brændstofforbrug.

Forsikring og vægtafgift er også poster som skal undersøges, hvorvidt det kan betale sig med familiens budget.

 

Rummelighed og plads er vigtigt

Er der mangel på plads i din bil? Plads kan man næsten ikke få nok af i bilen. En stort bagagerum er praktisk i rigtig mange situationer. Når der skal handles ind, på ferie og transporteres større genstande.

Rummelighed i kabinen er ligeledes en vigtig faktor. Der skal være rigeligt med benplads, og på bagsæderne skal der nemt kunne side 3 personer – også helst når børnene bliver store.

 

Jydekrog og tagræling

Det er ikke et must, men er bestemt en ting som vil gøre din bil mere familievenlig.

Anhængertræk eller jydekrog er en god praktisk ting at have på sin bil. Du kan transportere cykler via cykelstativ og benytte trailer til praktiske gøremål.

Tagræling er særligt praktisk ved kør-selv ferier, hvor der kan monteres tagbagage til ekstra opbevaring.

Disse ting er typisk noget som kan eftermonteres på din bil, alt afhængig af bilmærke og model.

 

Er sikkerheden i top?

Når der er tale om familievenlige biler, hvor børnene jævnligt er med på køretur, skal sikkerheden selvfølgelig være i top.

Alle nyere biller har typisk scoret maksimalt i diverse sikkerhedstest. Men hvis du er ejer af en ældre model, kan der være dele af bilen som ikke er i top rent sikkerhedsmæssigt.

Det kan fx være antal seler på bagsæderne. Mange ældre bilmodeller har på midt-pladsen monteret en barnestolssele i stedet for en almindelig sele. Det vil sige at rent sikkerhedsmæssigt kan/må der kun sidde 2 personer på bagsæderne.

Det samme gælder med airbags. Ældre biler har typisk ikke samme antal airbags som nyere modeller.

Pin It

Related Posts