Portvin

Vælg De Rigtige Glas til Din Portvin

Det at drikke vin, er en saneoplevelse. Den kombineres med resten af de ting vi sanser – de dufte vi er omgivet af, det materiale vi rør ved og de ting vi kigger på. At nyde et glas vin sent på aftenen, mens man er begravet i tæpper på sofaen er en helt anden oplevelse, end at stille den samme flaske frem på sit havebord mens solen står højt på himlen.

Når du serverer vine, har selv valget af glas en stærk indflydelse på værdsættelse og smag. Valg af de rigtige glas til servering kan påvirke atmosfæren til dit arrangement, såvel som de individuelle gæsters nydelse af de lækre dråber. Du bør overveje at bruge portvinsglas, da de kan øge glæden ved at drikke en fin portvin gasnke betydeligt. Vin fra Portugal er en beriget vinsort, med sin oprindelse i Portugal – dereaf navnet. Det er traditionelt en rødvin, selv om mange moderne variationer nu eksisterer. Disse vine er typisk søde og fungerer ofte godt sammen med en dessert.

Når du serverer en portugisisk vin, er det bedst at bruge portvinsglas, til ikke alene at øge klassen af din præsentation af vinen, men også for at få den fylde nydels af vinens unikke smag og aroma. At servere vin i det rigtige glas kan øge din nydelse af selve alkoholen. En fin vin er smagfuld og behagelig uanset glasset den serveres i, men ved at vælge det rigtige glas kan det øge din påskønnelse af den unikke karakter af en fin vin betydeligt. Traditionen fastholder, at en portvin skal serveres i et glas med en bestemt form og stil. Disse glas har en bred base og en tyndere mund. Munden er stadig åben nok til at fremme aromaen af vinen, men tynd nok til at undgå at duften helt undslipper glasset.

Portvin serveres traditionelt i glas med kortere stilke, selvom nogle af de nyere, lettere sorter af vinen kan fungere godt med højere, langstilkede glas. Vinen skal serveres i mindre mængder, så den kan hvile i glasets fyldigere bund. Den skal ikke overstige det punkt, hvor glasset begynder at aftage mod munden. Portvinsglas er unikt designet til at understrege kvaliteten af selve Portvinen. Disse glas er traditionens højdepunkt, og de, der kender til vin, vil aldrig vælge en anden type glas til servering af Portvin. Traditionen har i høj grad sine rødder plantet i den bedste påskønnelse af Portvin. Hvis du ikke har oplevet Portvin fra et rigtigt glas, vil du opdage, at når du gør det, vil du næppe have Portvin fra en anden glasstil, da oplevelsen er uden sammenligning.

Det gælder for sin vis også alle andre typer af vin. Champagne bør nydes i champagne-glas, og lad nu være med at sætte rødvinsglas på bordet hvis det er hvidvin du serverer. Måske har du som ung, eller midt i en flytning, måtte servere vin i kaffekopper – var det nogen særligt god oplevelse? Nej, vinglas er ikke bare designet for at være pæne, de er udformet med det formål at levere den enkelte vins smag på bedst mulig vis.

Pin It

Related Posts