Smertefulde trends der forbliver på toppen

Det er nogle sære ting der bliver trendy en gang imellem. Man kan godt nogle gange få indtrykket af, at vi mennesker føler et behov for at straffe os selv over at vi har det så godt. Derfor fylder vi ørene med rædselsfuld musik, tager på festival og sover i et alt for varmt telt på verdens tyndeste liggeunderlag og presser os selv i fitness-centeret til vi er ved at kaste op. Vi har her samlet de de to mest smertefulde trends der bliver ved med at være på toppen, og giver vores bud på hvorfor noget der virker så dumt bliver ved med at tiltale os.

 

Dum Trend #1: Festivaler

Festivaler bliver mere og mere populære, og det gør de på trods af at deres direkte modsætning: super behagelige memory-foam madrasser også bliver det. En festival går for mange ud på at man køber et billigt telt i supermarkedet, som man med nød og næppe får slået op i en mark fuld af sten. Så drikker man tilpas mange øl til at man gør noget dumt, og den næste dag har glemt hvad for noget ekstremt højt musik man straffede ørene med nede ved… øhhh… en-eller-anden scene… dagen inden. Den store mængde af alkohol, og den ensformige tinitus i ørene, er dog nødvendig for bare nogenlunde at kunne falde i søvn på den grusgrav man har fået sat sit telt ovenpå, omgivet af støj fra de andre lejre.

Set udefra giver det ingen mening. Men det kaos der hersker er hvad der gør festivalerne så attraktive – de er en god flugt fra den så ordentlige dagligdag. Alle kan snakke med alle på en festival, fordi de normale sociale regler er afskaffet. Der er ikke behov for at presse janteloven ned over hinanden, for alle er lige – alle er fulde, alle lugter og alle vælter rundt i et hedonist mix af helvede og paradis.

 

Dum Trend #2: Chili spisning

Det er efterhånden et godt stykke tid siden Chili Klaus indtog skærmen og for alvor satte gang i denne mærkelige trend. Det ramte dog den internationale scene endnu tidligere, og det var altid på den samme måde: nogle modige (læs: dumdristige) mennesker får fat i en super stærk chili, optager sig selv spise den og freaker derefter totalt ud.

Hvordan vi mennesker, der ellers tillader os at kalde os selv for en intelligent race, kan kigge på nogen spise en chili og tydeligvis få det ubehageligt… og derefter tænke “Hey! Det skal jeg da prøve!”… Kommer nok bag på selv de førende evolutionsforskere. Men det er nu en gang det der sker – og trenden tager endda mere og mere fart. Folk er begyndt at købe deres egne Chili frø og holder sig ikke længere til hvad de kan få i supermarkedet, men kaster sig frådende over verdens stærkeste chili: Carolina Reaper.

Det bedste bud vi har på hvorfor denne trend fortsætter sin popularitet er, at vi ikke helt er kommet ud af stammesamfundet og stadig har en tendens til at udfordre hinanden med manddomsprøver. Samtidig går vores krop amok med at producere endorfiner når vi oplever smertereaktionen fra chili, og det noget af et high oveni adrenalin-kicket.

Pin It

Related Posts