Sig farvel til fluer med Kødædende planter

Kødædende planter lyder for de fleste super klamt men det er de faktisk slet ikke, de hjælper dig derimod med at komme af med noget der er super klamt nemlig fluer. Fluer spreder mange bakterier i dit hjem og du kan derfor med fordel have en eller flere kødædende planter i dit hjem for at udrydde bakteriespredningen. Som du jo nok ved elsker fluer at sætte sig på din mad men hvad du måske ikke er klar over er at det sidste den kan have siddet på kunne have været en hundelort så det er en god ide at have disse planter i dit hjem.

Der findes forskellige typer og jeg vil herunder nævne nogle forskellige arter:

Der findes en venus fluefanger som kommer fra USA og lever primært i det sydøstlige North Carolina og nordøstlige South Carolina. Det er en lille plante med rosetstillede blade der altid vil prøve at ligge sig mere eller mindre hen ad jorden. Den skal gerne stå så lyst som muligt og har det med at dø ud om vinteren men det er ikke noget en sommeromplantning ikke kan gøre noget ved.

En anden er for eksempel soldugplanterne som er spredt over hele verden så du kan være heldig at støde på denne art over alt. Da de eksisterer så mange steder på jorden er de ikke så udryddelsestruet som mange af de andre kødædende planter. Planterne kan være få cm store til at være en lille busk så den er ikke lige så nem at kende. Når du skal købe sådan en skal du sørge for at høre hvordan du bedst plejer den da det er forskelligt i forhold til hvilken af soldugplanterne du har valgt.

Så findes der også en art der hedder fluetrompet hvor der også her findes forskellige inden for denne betegnelse. De kommer oprindeligt fra USA men er blevet opdyrket forskellige steder i verden så de er ikke så svære at få fat på. De kaldes fluetrompet da bladende er formet som en trompet så de er derfor ikke så nemme at overse.

Det var et lille udpluk over de forskellige arter der findes og som vil hjælpe dig til at få et langt mere dyrefrit hjem som fluer, edderkopper osv. Ved alle typer for kødædende planter skal du være meget opmærksom på hvordan de skal behandles da der er nogle af dem der er meget skrøbelige og nogle som ikke har behov for så meget vand osv. Så det er derfor vigtigt at du sætter dig ind i hvordan du bedst muligt holder liv i din kødædende plante. Og en anden ting er at en plante i hjemmet giver meget bedre ilt og cirkulation i dit hjem og gør dermed den ilt du indånder til en meget mere ressource stærk ilt. Jeg håber at du vil tage mine råd til dig og at du får købt den kødædende plante efter dit valg og især at du efterfølgende får bugt med dine fluer.

Du kan købe kødædende planter i plantecentrer eller online på eksempelvis Swiish.dk eller Plantorama.dk

Pin It

Related Posts