Sådan dekorere du dit juletræ med stil

Julen er over os, og snart skal der gang i dekorationerne, og juletræet skal pyntes endnu engang.

Denne artikel giver dig en række bud på, hvordan du dekorere årets jul.

 

Den klassiske og sikre dekoration

Julen er fyldt med traditioner, som vi følger år efter år. Det gælder også de klassiske juledekorationer.

Adventsdekorationen er vel nok én af de mest benyttede dekorationer, og der findes mange forskellige måder at lave sin egen på.

Det klassiske eksempel er den cirkelformet dekoration med fire lys fordelt i et kvadratisk mønster. Dekorationen indeholder primært pyntegran af sorterne nordmannsgran eller rødgran, som er den klassiske type pyntegran. Disse sorter har en flot mørkegrøn farve, og er samtidig nemt ar at arbejde med.

Nordmannsgran er typisk dén type som benyttes til pyntegran, da strukturen er kraftigere og mere tætpakket end eksempelvis rødgran.

Din dekoration kan ligeledes indeholde enkelte pyntegenstande som små jule-kugler, og røde sløjfebånd omkring lysene.

Den klassiske juledekoration er det sikre valg, og vælger man de rigtige farvespil, er det en sikker vinder.

 

Hvorfor nøjes med én dekoration?

Pift julestemningen op med juledekorationer. Du behøver nødvendigvis ikke at nøjes med den sædvanlige adventsdekoration. Du kan sagtens tilføje små dekorationer til fx køkkenbordet og stuen. Julen handler i høj grad om hygge og den gode stemning. Juledekorationer og masser af levende lys giver i den grad god hygge og julestemning.

Lav fx 2-3 dekorationer med forskellige visuelle udtryk, og forskellige pynte-materialer for at gøre hver enkel dekoration unik.

Du kan fx lave en dekoration, hvor der benyttes klassisk pyntegran i form af nordmannsgran samt rødgran. Ligeledes kan du lave en dekoration med alternative gran-sorter som fx ceder eller cypres. Dette vil give dine dekorationerne et varierende og dynamisk udtryk.

 

Prøv noget nyt – Vær kreativ

De klassiske juledekorationer er altid et hit, men det kan alternativerne i den grad også være.

Hvorfor ikke prøve noget nyt, og lav din ”egen” unikke dekoration i år?

Brug din fantasi og find på kreative ideer, som du kan benytte i din juledekoration.

Skift fx de traditionelle julede farver ud, hvor specielt rød og grøn er dominerende. Brug fx visne grene, grankogler og alternative gransorter i din dekoration. Skift de klassiske lys ud med nogle anderledes typer, som vil gøre din dekoration særpræget.

Vær ikke bange for at eksperimentere og prøve nye og anderledes fremgangsmåder. Hvis resultatet ikke bliver som ønsket, kan det laves om – det er jo kun en juledekoration J

Pin It

Related Posts