Sådan Arrangerer Du Det Helt Perfekte Vin- og Ostebord

Traditionen med at holde et mindre arrangement med kvalitetsvine og et udvalg af oste kommer oprindeligt fra Frankrig og Italien, men er også blevet ganske populært her i Danmark. Med et lille arrangement hvor vin- og ostebordet er i centrum, får gæsterne mulighed for at interagere og bevæge sig rundt på let vis, modsat en stor middag der låser folk fast og gør dem sløve. Ostebordet egner sig også til enhver tid på året, og er generelt utroligt alsidig: du kan invitere folk over til jul eller påske, du kan fejre din fødselsdag med det eller gøre det til en del af virksomhedens jubilæum. Den eneste udfordring der er med et sådant arrangement er, at du er nødt til at have en rigtig god forståelse for hvordan du matcher vine og oste.

Denne artikel giver dig nogle lynhurtige tips hertil, så dit næste vin- og ostebord kan blive en stor success:

1. Hvidvine er vejen frem

De fleste vælger intuitivt at sætte rødvine på bordet sammen med osten, da det giver en lækkert udseende kontrast i farverne. Men når det kommer til smagen, så går hvidvin langt bedre med ost end rødvine gør. Specielt bløde oste såsom Feta går slet ikke med rødvin, men passer perfekt til en god hvidvin. Pinot Grigio og Boerdeaux hvidvinene egner sig specielt godt til et ostebord.

2. Rødvine kan gå

Du kan godt have rødvine på bordet også, de må bare ikke dominere. Sørg desuden for at rødvinene er af ældre dato, og har færre tanniner. Du kan også med fordel have lidt sjovt med navnene og eksempelvis servere en Barolo vin med en Barolo ost. Andre oste der går godt med rødvine er de riserva og rioja.

3. Rosé og Bobler

Hvis du ikke gider bekymre dig om tannin-indholdet, eller hvor hård eller bløde dine oste er, så kan du med fordel købe en flaske Rosé vin. De går nemlig godt sammen med alle slags oste og desserter. Hvis du har et stort ostebord, så kan du have både rød- hvid- og rosévin stående. En god flaske champagne har samme gode evne til at gå godt sammen med stort set alle typer ost, og den giver et lille ekstra pift til den festlige stemning.

 

At gøre oste og vine til en del af din fest eller komsammen bringer det hele op til et lidt højere niveau. Dine gæster vil føle sig forkælede, og får en sanseoplevelse de måske ikke har prøvet før. Det behøver ikke engang være en specielt dyrt ting at arrangere: du kan sagten få gode flasker vin til et par hundrede kroner, og oste er også ganske overkommelige og holder længe. Når folk finder ud af at du godt kan lide vin kan du desuden forvente at få utallige vinflasker i gaver til dine næste arrangementer, og så er det kun osten du behøver at tage dig af.

Leder du efter hårde hvidvarer reservedele?

Pin It

Related Posts