Plus Size – Den STORE Moderevolution

De sidste 14 år har jeg været involveret i modebranchen. Jeg startede som en fanatisk teenager der bare måtte følge med i hvad der var det sidste nye skrig. Jeg kan græmmes over billeder fra dengang, da forståelse for hvad der så godt ud på mig og hvad der var allerhøjeste mode, ikke rigtigt var på plads endnu. Det tog mig lang tid at finde min egen stil, men jeg lod aldrig modebladene ligge. Da jeg fik muligheden for at arbejde som alt-muligt-kvinde på en lokal modemesse tog jeg straks chancen. Min passion skinnede tydeligt igennem, og jeg kom til at snakke med ufatteligt mange modeller og designere. Jeg havde ingen bagtanker med det – jeg havde bare lyst til at møde de mennesker hvis arbejde jeg havde beundret så længe, og se hvordan det hele foregik bag kulisserne. Som det så tit sker, når man er passioneret omkring noget, vækkede jeg opsigt. Folk elskede at snakke om deres arbejde og hvordan de var kommet i gang med det. De kunne se julelysene i mine øjne, og jeg blev hurtigt tilbudt at komme ind som praktikant ved en mode-designer. Det var et stort skridt for mig – jeg måtte droppe ud af min uddannelse som bogholder (som familien havde fået presset mig på) og flytte til en helt ny by. Det er dog det bedste der nogensinde er sket for mig – jeg fik foden indenfor i det der er forblevet min passion helt op til nu.

 

En af de største ting jeg har oplevet i min tid i modebranchen er hele Plus Size fænomenet. Det startede med nogle modige kvinder, der fik nok af andre folks forventinger til hvordan de skulle se ud og opføre sig, og gik imod strømmen. Hvis der er noget vi kan lide i modeverdenen, så er det at skille os ud. Der er altid risiko involveret når man arbejder imod folks forventninger, men det er også der man virkelig kan gøre noget stort. Som kvinde var jeg ikke kun interesseret i at gøre noget, der kunne revolutionere moden – jeg anede også chancen for at revolutionere mit køns rettigheder, og kampen for ligestilling generelt.

 

Det var en hønen-eller-ægget problematik i starten. Det var svært at finde plus size modeller til stort tøj, fordi der generelt herskede en usikkerhed omkring hvorvidt det nu også kunne lade sig gøre. Det var også svært at få designerne til virkelig at commite til det store tøj, fordi det var uvist om vi kunne skaffe modellerne og lave salget. Takke være en kombination af modige kvinder og modige designere lykkedes det dog heldigvis i sidste ende, og vi har i dag mulighed for at købe Zizzi Kjoler og Plaisir undertøj i store størrelser.

 

I dag er synet på kvinder i kraftig forbedring. Det er blevet gjort tydeligt, at kvinder kan se ud på mange måder og at de selv bestemmer over deres krop. Så udskældt som modeverdenen nu engang kan være når det kommer til kropsidealer, har denne revolution vist at den også kan bruges konstruktivt.

Pin It

Related Posts