Lille danmark på verdenskortet – Et videnssamfund uden lige

Danmark er et utroligt lille land. Vi er godt og vel 6 millioner mennesker, og det kan være svært at udpege Danmark på verdenskortet uden til nøje udvalgt pege-redskab der ikke er for tykt. Vi kan altså umiddelbart være svære at overse. I den moderne verden, hvor information og viden er de primære ressourcer, er Danmark dog tilbage på verdenskortet – og er ganske nem at finde og udpege! Vi har formået at udvikle os til et videnssamfund der kan bidrage på lige fod med de store spillere.

Det er da også nemt at se, at vi har noget at byde på. Danmark er et mekka for iværksætteri – vi har store successhistorier fra Martin Thorborg og Jesper Buch, der ikke blot viser hvad vi kan, men også inspirerer resten af den danske befolkning til at tænke stort. Vi har flere serie-iværksættere som  Mads Peter Veiby, og intet tyder på vi har tænkt os at sænke farten. Tvært imod er markedet for personlig rådgivning og coaching vokset, og folk som Sofia Manning og Jacob Risgaard udvider deres eksisterende success ved at hjælpe andre med at finde deres indre ild, og selv gøre sig bemærkede i den globaliserede verden.

Når danskerne kigger på en mand som Lars Rohde, tænker de ikke længere at manden er født med de rigtige gener eller han har været “heldig”. Vi danskere har fået øjnene op for, at alt er muligt hvis vi bare er villige til at sætte kampen ind. Vi lytter til guruer såsom Toke Kruse, og er begyndt at putte janteloven væk, eller i hvert fald omformulere den. Virkeligheden er, at disse mennesker ikke er noget “særligt” – de er mennesker ligesom du og jeg. Det de har formået et gøre, er at udrette noget stort uden at det er deres “skæbne”. Der er ikke noget der ligger i kortene – du kan opnå det samme som dem, hvis bare du er villig til at kæmpe for det. Og det der er rigtigt fascinerende her i Danmark er, at disse successfulde mennesker ikke gemmer på den hemmelighed. Casper Blom fortæller åbent om hvad der skal til for at få success. Søren Bælum viser de gode og dårlige sider af at kaste sig ud i det som ung, og har inspireret massevis af unge til selv at prøve. De er ikke bange for konkurrence, for de ved, at verden bliver et bedre sted af at have flere skarpe hjerner der arbejder på at løse problemer. Konrad Kierklo taler åbent om, hvordan han så og oplevede et problem, og valgte at gøre noget ved det. Forestil dig den verden vi ville leve i, hvis alle tog handling og løste problemer. Det er den fremtid, de kloge hoveder i Danmark kan se. Det er hvad der gør, at danskerne hænger motiverende plakater på væggene, med idolersnes kloge ord. Det er drivkraften bag vores videnssamfund, og hemmeligheden bag vores nye tydelige plads på verdenskortet. Vi tror på at vi alle kan gøre verden til et bedre sted.

 

 

Pin It

Related Posts