Hus

Hvor God er Luften i Dit Hjem?

Der er mange ting der er vigtige i vores liv. Vi vil gerne være nogenlunde sunde, så vi ikke skal rammes af sygdom, og forhåbentligt kan leve lange og behagelige liv. Samtidig vil vi gerne have et godt forhold til vores familie og venner. Når det er på plads, så er det også rart, at kunne finde noget tid til sig selv, hvor man bare kan slappe af, og lade op til de næste dage.

Kan du tænke på en faktor, der spiller ind i alle disse livsmål? Der er selvfølgeligt flere ting, men en af de største, bliver overset af alt for mange danskere. Det er en faktor som er fuldstændigt usynlig, men som har en enorm betydning, og er let at gøre noget ved. Den faktor er luften i dit hjem.

Ser du, hvis dit hjem har dårlig luft, så øger det risikoen for at du og din familie rammes af sygdom. Vi har nok alle hørt skrækhistorier om hjem, hvor skimmelsvampe eller lignende har gemt sig i væggene, og langsomt forgiftet hele familien over en længere periode. Det er heldigvis sjældent så slemt, men det er dog et faktum, at rigtigt mange bakterier og virusser kan sprede sig usynlige igennem luften. Det er derfor vigtigt aktivt at gøre noget for at have en bedre luft i hjemmet. Få bedre luft i hjemmet, ved at lufte ud med jævne mellemrum, og ved eventuelt at købe et luftfilter der kan filtrere bakterier og virus væk.

Hvis der lugter rigtigt dårligt i dit hjem, så kan det også gå ud over dit forhold til andre mennesker. Det er helt naturligt at vi mennesker rynker på næsen ved dårlig lugt, og har lyst til at komme væk. Når ens hjem lugter dårligt, så betyder det at folk er distraherede og går rundt i et dårligt humør. Samtidig ønsker alle at komme væk så hurtigt som muligt. Det betyder at familier kan splittes, fordi alle leder efter undskyldninger til at komme væk hjemmefra. Samtidig kan man ikke forvente, at venner er specielt interesserede i at komme forbi til et hyggeligt besøg, hvis de skal sidde i en ildelugtende stue og forsøge at være høflige. Fjern dårlig lugt med en ozon maskine, eller ved at lufte ud ofte og generelt holde en god hygiejne i hele huset.

Når det kommer til at slappe af for sig selv, så er det også noget der er svært, hvis luften i ens hjem ikke er særligt god. Hvis dit immunforsvar konstant skal kæmpe imod de skadelige ting der er i luften, så betyder det at du ikke kan slappe ordentligt af. Du er i en form for konstant stress-reaktion, fordi du angribes af alle de forskellige ting i luften. Hvis der samtidig er en dårlig lugt, så vil det være endnu sværere at læne sig tilbage og nyde noget tid for sig selv.

Pin It

Related Posts