En hurtig introduktion til skyen og hvad den kan gøre for din virksomhed

Du troede måske det var hype, da ordet “cloud” begyndte at blive nævnt på alle konferencer og i alle sammenhænge. Da folk i Danmark begyndte at kalde det “Skyen” blev du måske i tvivl om, om det var noget der var kommet for at blive, eller folk bare godt kan lide at benytte de hippe udtryk uden helt at forstå hvad det går ud på. Det er stadig en jungle at finde rundt i hvad folk mener når de snakker om “cloud technology” eller at “flytte tingene ud i skyen”. Hvad I alverden handler det om, og har det nogen relevans for dig?

Du benytter dig sikkert allerede af moderne teknologi i virksomheden. Du bevarer overblikket ved hjælp af et ERP system, og har dine kunder i dit CRM.

Hvis din virksomhed klarer sig ganske fint lige nu, så er der vel ingen grund til at ændre på noget. Eller der der? Hvad er vigtigst for en virksomhed – at holde fast i hvad der virker, eller at følge med tiden og løbende udvikle sig? Den bedste strategi ligger som altid et sted i midten. Det er altid farligt at være first-mover på ny teknologi og viden, så hvis du allerede har et godt momentum i virksomheden kan det betale sig at se tiden an. Hvis du er en nystartet virksomhed kan det at være first-mover være en hurtig måde at nå til tops – de store drenge ser tingene an, mens du drøner der ud af og overhaler dem. Det er en svær vurdering, eftersom du ikke er alene i markedet – du er nødt til at sætte dig ned og vurdere hvor stor betydning denne forandring kan have, og hvor risikabelt det er. Nu har Skyen dog eksisteret i en del år, og hvis du ikke allerede benytter dig af dens muligheder, så kan det helt sikkert betale sig at gøre nu.

Det er ikke engang fordi du skal ud og investere i en masse dyr hardware, eller skal kunne snakke total nørd for at følge med. De store spillere på markedet, som Microsoft Azure, ved hvordan de kommunikerer hvad de kan til dig, på et sprog som du forstår. Der er service aftaler klar, og du ved at virksomheden ikke dør i næste uge.

Forestil dig hvis bankerne havde holdt tilbage da lommeregneren kom. De klarer sig fint med hovedregning og notepapir lige nu, så hvorfor i alverden skulle de dog skifte over til noget de ved hvordan virker? Selv den skarpeste matematiker har ikke en chance for at vide hvad der sker inde i det lille maskineri, medmindre han læser op på det. Frygten for det nye og ukendte har altid holdt virksomheder tilbage, og vi ser ligene efter det. Hvis du vil overleve i den moderne verden, er du nødt til at spænde sikkerhedsselen og give den gas.

Pin It

Related Posts