En god mødeledelse skaber et godt møde

Vi kan ikke komme udenom, at der bliver afholdt utrolig mange møder i Danmark. Vi danskere er rigtig glade for at snakke og har intet imod, at tage en diskussion, hvis vi er utilfredse med noget. Det resultere ofte i tusindvis af endeløse møder, hvor man ofte spilder sin tid og ender uden konklusion. Det nytter ikke noget, at snakke om tingene, hvis man ikke kommer frem til en løsning. Det kan DU som mødeleder lave om på. Som mødeleder følger der et rigtig stort ansvar for, hvordan mødet kommer til forløse sig. Det er din pligt som værende mødeleder, at sørge for mødet bliver effektivt og produktivt. Som mødeleder er det din opgave, at skabe det gode møde. Det handler om, at holde sine mødedeltagere fokuseret og motiveret igennem hele mødet. Det kan mange gange være en opgave, der er svær at klare. Derfor er det vigtigt, at man med den rette ledelse, kan skabe det bedste møde! Resultatet af dårlig mødeledelse ender ofte med et møde, hvor man kommer ud uden output og ingen betydelige beslutninger.

 

Som mødeleder har du den vigtigste rolle under mødet. Det vil sige, at som mødeleder har du til opgave, at skabe rammerne for et effektivt møde. Ansvaret hviler på dine skuldre for at mødet bliver produktivt. Hvordan kan man sikre at mødet bliver både effektivt og produktivt? Starten for mødet er en essentiel faktor for, hvordan mødet kommer til at forløbe. Det er derfor vigtigt, at møde starter til tiden og mødedeltagerne kommer til tiden. Tænk på, hvor meget det koster at have 10 mødedeltagere til at sidde og glo ud i luften. Det skaber dårligt fokus og de kan begynde, at miste motivationen for at være der. De vil måske hellere nå noget arbejde, i stedet for at spilde deres tid på at vente på andre. En god regel er, at man altid kommer til tiden og starter med at fremlægge dagens agenda og, hvad formålet for mødet er. På den måde sikrer du dig, at deltagerne kan se meningen med mødet. Begrund, hvorfor mødet handler om disse emner og underbyg belæg for, at det er vigtige punkter at snakke om.  Det handler om at skabe en form for fremdrift for mødet, så man fornemmer at man kommer fremad. Føler man at mødet går godt, kan man også mærke effektivitet stige blandet mødedeltagerne. Det er god mødekultur. Det handler nemlig her om effektiv mødestruktur og hvordan du er som person.

 

Som mødeleder skal man også træde i karakter. Det er vigtigt, at man udviser sin lederrolle og viser professionalisme. At du som mødeleder træder i karakter, gør at de andre mødedeltagere kan fokusere på mødet og ikke skal fokusere på at lede mødet. Det giver også en befrielse for deltagerne, da de ikke skal bruge energi på, at skabe et godt møde. Desuden viser det også styrke, hvis man som mødeleder tør være tydelig og påtager sig rollen som leder. Påtag rollen som leder og kom forbedret til mødet, så man ikke står og fumler over notater og dokumenter. Det handler om, at skabe det ideelle møde. Skab fremdrift, få overblik over dagens agenda og afslut mødet til tiden.

Pin It

Related Posts