Få den bedste start på skiferien

Så snart sommerferien er over, så planlægges skiferien for mange skiløbere. For de erfarne skiløbere er det nemt at planlægge denne ferie, men er du nybegynder, er her nogle tips, der kan give dig en god start på skiferien.

Træn op til ferien

Godt nok er det ferie, men da skiferien er meget aktiv, skal der trænes op til den, for at du får den bedste oplevelse. Har du en dårlig kondition, bliver det hurtigt meget anstrengende at suse ned at løjperne og endnu mere hårdt, hvis du har børn med, som du også skal tage dig af.

 

Gør dig selv den tjeneste at arbejde på din grundform allerede fra sommerferien af, så du kan få en sjov skiferie. Sørg både for noget pulstræning, der træner din kondition og styrketræning for især ben, baller og lænden.

 

Vælg ligesindede rejsefæller

Hvis du skal på skiferie med andre, så sørg for at vælge nogen med samme indstilling og også gerne samme erfaring som dig – ellers kan det hurtigt blive en lang uge for alle parter. Er du kun af sted med erfarne skiløbere, så vil du hurtigt sakke bagud. Når første sneen ligger for deres fødder, så suser de ned ad bakken, mens du kæmper med at følge med. Når de holder pause på pisten og du indhenter dem, så er de hurtigt af sted igen, mens du kæmper med syre i benene.

 

Sørg også for at rejse med nogen, hvor I har samme indstilling til turen. Er det fx en skitur med masser af fest og farver eller er det en mere rolig hytteferie? Forventer du at kunne sove længe, mens alle andre gerne vil være de første på pisterne? Og er der fælles indstilling om, hvem der sørger for madlavning og opvask, hvis ferien er uden pension?

 

Overblik over området

Er det første gang du er i området, så sørg altid for at have et pistekort på dig, så du kan se, hvor du er i området og hvordan du kommer imellem de forskellige pister. Vær også opmærksom på lukketiderne for lifterne, så du kan nå den sidste lift hjemad og ikke skal til at gå eller stavre et langt stykke hjem.

 

Hav styr på ski-udstyret

Skistøvler, stave og ski kan du leje på ski-stedet. Men sørg for at anskaffe dig noget skitøj, så du kan holde varmen. Det er vigtigt, at du har et godt inderlag på, dvs. skiundertøj i kunststof eller uld, hvor fugten kan slippe ud. Derefter skal du have et mellemlag på overkroppen så som en lun fleecetrøje eller skipulli. Og endelig en god skijakke og skibukser med en vandafvisende membran, så du holdes varm og tør.

 

Giv dig selv en god start

Når du skal lære at stå på ski, så gør dig selv den tjeneste at investere i at gå på skiskole. Her er du sammen med andre på samme niveau og du lærer skiløbet del for del, så du får en god oplevelse. Den første gang på ski, vil du uden tvivl falde en del gange, men med god instruktion kommer du hurtigt videre i niveau.

Pin It

Related Posts