Alt du skal vide som ny jæger

Du har lige bestået din teoretiske- og praktiske jagtprøve og er klar til din første jagt – men du har måske et par spørgsmål du gerne vil have besvaret først. Så læs med her!

Som ny jæger kan du have fået jagttegn til haglgevær og måske også til riffel – hvilket er 2 forskellige jagtformer. Du kan let finde meget information og praktisk viden både online, til arrangementer eller i artikler og videoer.

 

Hvilke arter må du skyde og hvornår?

Når du går på jagt skal du være opmærksom på de forskellige jagttider. Nogle dyr i Danmark har ikke jagttider og det betyder at de er fredede hele året. Jagttiderne er de tidspunkter hvor det er tilladt at skyde de forskellige arter og uden for disse jagttider er arterne fredet. Det er vigtigt at du løbende holder dig orienteret omkring hvornår det er tilladt at skyde de forskellige arter, da der kan ske ændringer. Du kan finde jagttiderne for de forskellige arter ved at google dig frem eller spørge andre jægere.

 

Hvilket jagtudstyr har ud brug for som ny jæger?

Som ny jæger har brug for noget godt jagttøj og nedenfor ses en liste over det du skal bruge:

 

  • Skiundertøj – til de kolde morgener i skoven
  • Jagtstøvler – gerne med lidt højt skaft så du kan holde vand ude
  • Gummistøvler – ofte skal man gå i marker hvor der kan være ret mudret og derfor er gummistøvler en vigtig ting
  • Bukser og jakke – tøjet er ofte i grønne farver
  • Jagthat
  • Et orange bånd eller lign. så du er synlig for andre jægere

 

Der er mange brands der udbyder godt jagttøj, men især Härkila jagttøj er godt.

 

Skal du købe dit første våben?

Som ny jæger er det ikke sikkert at du har din egen riffel eller dit eget haglgevær. Men er man så heldig, skal man huske at det er et krav at man har et våbenskab at opbevare det i.

 

Når du som ny jæger skal ud og købe dit første våben skal du finde et der passer til dig. Dit første våben skal ikke være for dyrt, da det ofte er efter 5-6 år man finder ud af hvilken form for våben der passer til en – og derfor er det træls at have brugt 40.000-50.000 kr. på et helt nyt våben når man starter. Mange våbenforhandlere sælger også brugte våben som er i god stand. Så ønsker du ikke at bruge en formue på et helt nyt våben, har du også muligheden for at købe et våben brugt.

 

De ting du skal være opmærksom på når du skal købe dit første våben er:

  • Længden på skæftet
  • Formen på skæftet i forhold til din hånd
  • Løbslængden
  • Vridningen af skæftet

 

Alt dette er de klar til at vise dig i butikken når du skal ud og købe dit første våben. Har du jagttegn til både riffel og haglgevær kan du med tiden købe en af hver. Når du køber dit første våben er det også vigtigt at du ved hvordan du rengør den efter brug. Rengøringsdelen er måske ikke den sjoveste del, men du vil takke dig selv senere.

Pin It

Related Posts