Lamper

Alt du nogensinde får brug for at vide om lamper

Lamper er ikke et emne, der interesserer særlig mange danskere, men det er nu en gang noget, alle burde vide en smule om. Der er faktisk mange ting i vores hverdag, vi alle burde vide mere om, men lad os nu starte med lamper og så må vi se, om en anden artikel kan forklare nogle andre ting, der burde forklares i løbet af folkeskolen eller i hvert fald på et eller andet tidspunkt i løbet af alles uddannelse.

Hvis der er én del af indretningen, som vi danskere har det med at springe meget hurtigt hen over, så er det lamper. Det er en skam, for det er faktisk en af de vigtigste dele af indretningen i ens hjem, dels fordi de fylder forholdsvis meget af ens synsfelt og dels fordi, de er vigtige for vores helbred. Eller rettere sagt, den belysning, der kommer fra lampen, skal helst være god, da det ellers kan skade ikke bare dine øjne, men faktisk også mere underliggende ting, som kan være noget sværere at opdage eller bemærke. Det er for eksempel ikke intuitivt for de fleste, at belysningen i deres hjem kan have stor betydning for deres humør og i det hele taget vores mentale helbred, som jo er noget, der får større og større fokus for tiden.

Når du næste gang skal købe en ny lampe, så er det altså vigtigt, at du tænker på belysningen. Det nemmeste er at købe en designerlampe som for eksempel ph5 fra louis poulsen. Hvis ikke genkender navnet, så genkender du helt sikkert designet, for ph5 har et af de mest kendte danske designs nogensinde. Vi snakker altså et design, der er cirka lige så kendt både her i landet og i andre lande som æggestolen.

Ligesom louis poulsen designs er der også stor efterspørgsel på le klint, som er et andet dansk brand af designerlamper, som er kendt i det meste af verden. Hvis du stadig er skeptisk, så tænk lige over, hvordan de her designerlamper blev så populære i første omgang. Hvis vi igen bruger ph5 som et eksempel, så er det altså en lampe, der har vundet mange priser i flere dele af verden for lige netop af skabe den bedste belysning og så endda med et minimalistisk design. Selv den dag i dag er det svært at finde en lampe, der gør det bedre, men på en eller anden måde formår de billige lampeproducenter alligevel at skabe dårlig belysning, der ikke er besparelsen værd. Du kan måske finde en billig kopi af nogle af designerlamperne, men så skal det nok passe, at de har lavet en fejl et sted i designet, der medfører, at belysningen alligevel bliver dårlig – og så holder lampen temmelig sikkert ikke længe, fordi de bruger de billigste materialer.

Pin It

Related Posts