Handle ind

3 gode grunde til at købe lokalt

Der er mange problemer i verden, som slet ikke bliver omtalt nok. Det er blandt andet nogle af dem, der hænger sammen med, om man køber lokalt eller importeret. De fleste danskere er overhovedet ikke godt nok informerede om den slags, selv om vi her i landet blandt andet er kendte for bæredygtig energi og rene byer. Det er nemlig langt hen ad vejen staten, der tager sig af at gå en mere grøn fremtid i møde, men det bliver snart nødvendigt, at hver eneste borger ved, hvordan man gør mere for sit samfund. Med det i tankerne, ser vi nu nærmere på tre gode grunde til at købe lokalt.

Når du handler lokalt, så sparer du enten penge, fordi varerne ikke bliver transporteret så forfærdelig langt, og ellers sikrer du, at du i hvert fald ikke støtter dem, der benytter sig af sweatshops og andre uetiske arbejdsforhold til at holde priserne i bund. Så simpelt er det. Det er dog også værd at nævne, at du også støtter Danmark ved at handle lokalt.

Hvis du for eksempel støtter din lokale Ejner Hessel i stedet for at købe ny bil fra en multinational forhandler, så bliver pengene inden for landets grænser. Det har selvfølgelig i sig selv minimal betydning for dig personligt, men hvis du ikke holder fast i nogle gode værdier og principper, så kan du jo ikke rigtig opfordre andre til at gøre det, der er bedst for os alle sammen. Det er altså vigtigt, at der er sociale konsekvenser ved at gøre noget, der er stik imod samfundets interesse. Det gælder både de små lokalsamfund, men bestemt også på større plan, hvor det gælder det danske samfund som helhed.

Ud over det rent økonomiske er det også bedre for miljøet, hvis du handler i dit lokalsamfund. Det er blandt andet på grund af transporten, som vi allerede kort har nævnt, men der er også andre faktorer som for eksempel de måder, de ting du køber, bliver fremstillet. I Danmark og EU generelt har vi nogle meget strenge krav til, hvad man må og ikke må, når man fremstiller noget som helst. Der er stadig nogle, der formår at finde et hul, de kan smutte igennem, så de stadig kan forurene miljøet og svine verdenshavene til, men i langt de fleste tilfælde får du altså mere bæredygtige produkter, hvis du handler lokalt.

I sidste ende må du selv vurdere, hvad der er mest værd for dig, men det kan være, at du om nogle få år ikke får lov til at vælge det uetiske valg. Det er ikke en opfordring til at være et svin, mens du kan, men derimod en påmindelse om, at du nok alligevel på et eller andet tidspunkt bliver nødt til at ændre, hvordan du handler, så hvorfor ikke starte med det samme på dine egne vilkår.

Pin It

Related Posts